Sijoittajan verotus

Bidenin verosuunnitelma olisi kova isku kryptovaluutoille

USA:n presidentin veronkorotussuunnitelmat iskisivät rajusti varakkaisiin kryptovaluuttasijoittajiin.

USA:n presidentti Joe Biden suunnittelee radikaalia rikkaiden pääomatulojen verojen kiristystä. Suunnitelmissa on pääomaverotuksen kiristäminen nykyisestä 20 prosentista jopa 39,6 prosenttiin. Verokorotus kohdistuisi yli miljoonaan dollarin pääomatuloihin.

Lisäksi presidentti aikoo nostaa yritysverotusta 21 prosentista 28:aan kerätäkseen rahaa yli kahden tuhannen miljardin dollarin infrastruktuuri-investointeihin.

Suunnitelma ei tullut markkinoille yllätyksenä, sillä se on näkynyt Bidenin ja vallassa olevan demokraattipuolueen agendalla jo pitkään. Biden on puhunut aiemmin pääomaverotuksen kiristämisen puolesta.

Uutinen veronkorotussuunnitelmista on otettu negatiivisesti vastaan kryptomarkkinoilla, jotka lähtivät laskuun heti Bidenin ilmoitettua aikeistaan, kertoo toimittaja Jiri Keronen Bittiraha.fi-sivustolla.

Kerosen mukaan Bidenin veroehdotus olisi kova isku etenkin hyvin kryptomarkkinoilla pärjänneille sijoittajille. Esimerkiksi yli miljoonan vuodessa tienanneiden sijoittajien verotus nousisi lähes 100 prosenttia, koska aikaisemmin heidän veroasteensa oli 20 prosenttia, mutta Biden nostaisi veroasteen jopa 39,6 prosenttiin.

Toinenkin lakiuudistus saattaa olla kylmä suihku kryptovaluuttasijoittajille, myös vähemmän varakkaille. Yhdysvalloissa on tehty lakialoita, jonka mukaan kaikkien yli 3000 dollarilla kryptovaluuttakauppaa tekevien pitäisi läpikäydä henkilöllisyyden tarkastus.

CNBC-sivuston mukaan kryptovaluuttoja välittävän yhdysvaltalaisen Kraken-yhtiön toimitusjohtaja Jesse Powell varoittaa lakialoitteen vaikutuksista. Powellin mukaan laki olisi negatiivinen muutos kryptovaluutoille ja se olisi vastoin niiden alkuperäistä ideaa tuoda valuutat kaikkien ihmisten saavutettaviksi.

Suosituimman kryptovaluutan, bitcoinin hinta dollareissa kävi huhtikuussa kaikkien aikojen ennätyksessä, kun se noteerattiin lähes 64 000 dollariin. Nyt vaihtokurssi on hieman yli 58 000 dollaria.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös