Sijoitusideat

Tokmanni on ostolappu, mikäli käppyröihin on uskominen

Tokmannin osake on vahvassa nousutrendissä. Yhtiön tammi-maaliskuun tulosraportti oli vakuuttava.

Tekniseen analyysiin perustuvaa sijoituspalvelua tarjoava Investtech antaa ostosuosituksen halpakauppaketju Tokmannin osakkeille.

Investtechin mukaan osakkeen kurssi on nousutrendissä ja tämän kehityksen voidaan odottaa jatkuvan. Mikäli korjausliikkeitä tapahtuu, kurssi saa tukea trendikanavan tukilinjan kohdalla, Investech toteaa.

Osakkeen kurssin tukitaso 15,3 euron kohdalla. Osakkeen viimeisin kurssinoteeraus 21,7 on selvästi sen yläpuolella. Tukitaso on osakkeen hinnanmuodostuksen “alaraja”, joka hetkellisesti tukee osakkeen hintaa vajoamasta sen alapuolelle.

Volyymibalanssi eli osakkeen kaupankäyntivolyymi on negatiivinen, mikä heikentää osaketta lyhyellä aikavälillä. Investtech pitää Tokmannin osaketta kokonaisuutena teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä.

Tokmanni on ollut viime vuodet vahvassa vedossa. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 870 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto hieman alle 49 miljoonaa euroa. Viime vuonna yhtiö ylsi jo 1073 miljoonan euron liikevaihtoon ja yli 100 miljoonan euron vertailukelpoiseen liikevoittoon.

Kuluvan vuoden alkuvuosikin alkoi vakuuttavasti.

Tokmannin liikevaihto nousi tammi-maaliskuussa 13,6 prosenttia edellisvuodesta. Toimitusjohtaja Mika Rautiaisen mukaan kaikki tuoteryhmät kasvoivat vahvasti, ja erityisen kovaa kasvu oli vapaa-ajan ja kodintekniikan tuotteissa.

Verkkokaupan myynti kasvoi peräti 145,5 prosenttia viime vuodesta. Asiakaskäyttäytymiseen vaikutti voimakkaasti koronapandemian hallintaan liittyvät toimenpiteet ja rajoitukset.

Ensimmäisellä neljänneksellä Tokmannin myyntikatemarginaali parani selvästi. Lisäksi Rautiaisen mukaan kulujen tiukka hallinta onnistui hyvin. Liikevaihdon kasvu, myyntikatemarginaalin paraneminen ja kulujen hallinta kirittivät liikevoiton kasvuun, ja vertailukelpoinen liikevoitto oli ensimmäiselle neljännekselle ennätyksellinen 6,8 (0,3) miljoonaa euroa. Vuosi sitten vastaava luku oli vain 0,3 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös