Kryptot

Amazonin yllättävä työpaikkailmoitus sai Bitcoinin nousukiitoon

Bitcoinin hinta lähestyy jo vastustasona pidettyä 40 800 dollarin rajaa.

Bitcoinin vaihtokurssi dollariin nähden lähti maanantaina jyrkkään nousuun sen jälkeen, kun verkkokauppajätti Amazon julkaisi sivuillaan työpaikkailmoituksen, jossa haetaan digivaluuttojen ja lohkoketjun tuotepäällikköä.

Työpaikkailmoituksessa kerrotaan, että Amazonin Payment Acceptance & Experience -tiimi hakee joukkoonsa kokenutta tuotepäällikköä kehittämään Amazonin digivaluuttojen ja lohkoketjun strategiaa ja etenemissuunnitelmaa.

Amazon tutkii mahdollisuutta ottaa bitcoin käyttöön maksuvälineenä kuluvan vuoden loppuun mennessä, kertoo brittiläinen CityAM -lehti nimettömään lähteeseensä viitaten. Lehden mukaan verkkokauppajätti saattaisi esitellä myös oman digitaalisen valuuttansa tämän vuoden aikana. Amazon olisi harkitsemassa myös muiden kryptovaluuttojen käyttöönottoa, kuten Etheriumin, Cardanon ja Bitcoin Cashin.

Kyseessä on selvä linjanmuutos verkkokauppajätin linjassa, sillä aiemmin Amazon on kertonut kategorisesti kieltäytynyt hyväksyvänsä bitcoineja maksuvälineeksi verkkokaupassaan.

Esimerkiksi vuonna 2017 2017 Amazon Payin varatoimitusjohtaja Patrick Gauthier kertoi, ettei yhtiö aikonut hyväksyä Bitcoinia maksuvälineeksi, koska kryptovaluutalle ei ollut tarpeeksi kysyntää. Tosin tuolloin Amazon rekisteröi kolme cryptocurrency-sanan sisältävää domain-nimeä itselleen.

Amazon työpaikkahakemus tuotepäällikkö kryptovaluutat
Amazonin työpaikkailmoitus.

Markkina-analyytikko Jeffrey Halley kertoo MarketWatch-sivustolle, että Amazonin uutinen helpotti bitcoinia läpäisemään kolme kuukautta kestäneen heikentymisjakson. Mikäli bitcoin rikkoo 100 päivän liukuvan keskiarvon vastustason 40 800 dollaria, voi bitcoin nousta vielä lisää.

Bitcoinin arvosta ehti ennen Amazonin ilmoitusta laskea yli 60 000 dollarista alle 30 000 dollariin. Bitcoinin arvoa on nakertanut esimerkiksi Kiinan keskuspankin ilmoitus, että se ennakoi bitcoinin sääntelyn kiristyvän tulevaisuudessa.

Bitcoinin kurssi dollareissa nousi maanantaina 4,6 prosenttia Amazonin työpaikkailmoituksen siivittämänä ja tänään se nousi jo yli 13 prosenttia noin kello 15.40 mennessä.

Lue myös tämä: Jättipankki Bank of America osoittaa kiinnostusta kryptovaluuttoja kohtaan

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös