Talouden trendit

Kauppaketju Tokmanni tarjoaa varastotyöntekijöilleen jopa 1000 euron kuukausibonuksen

annin myynti kasvaa ryminällä ja yhtiö houkuttelee työvoimapulan aikana työntekijöitä hulppeilla bonuksilla.

Suomen suurin halpakauppaketju Tokmanni tarjoaa työtä useille sadoille varastotyöntekijöille ja yhteensä noin 4 000 työntekijälle. Nyt yhtiöllä on haussa yli 50 uutta käsiparia yhtiön Mäntsälässä sijaitsevaan hallinto- ja logistiikkakeskuksen varastolle.

Aiempaa työkokemusta varastotyöstä ei Tokmannilla tarvita, sillä uudet työntekijät saavat kattavan perehdytyksen.

Tokmannin henkilöstöstä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja Sirpa Huuskonen kertoo, että töitä on tarjolla niin paljon, että yhtiö houkutella työntekijöitä myös muualta Suomesta.

”Meillä riittää tekemistä esimerkiksi vakituista työsuhdetta etsiville. Haemme myös määräaikaisia työntekijöitä työn sujuvuuden varmistamiseksi kiireaikoihin, kuten Black Fridayn tienoille ja joulusesonkiin”, Huuskonen kertoo.

Logistiikan perustutkinnon suorittaminen työn ohessa on ollut Tokmannilla mahdollista jo pidempään, mutta jatkossa Tokmanni tarjoaa varastotyöntekijöilleen myös kielikoulutusta.

”Suuren, yli 500 tokmannilaista ja Tokmannin yhteistyökumppanin työntekijää työllistävän varastomme työturvallisuuden varmistamiseksi suomen kieltä on osattava vähintään välttävästi ennen töiden aloitusta. Käytännössä työntekijän on kyettävä ymmärtämään perehdyttäjän puhetta, lukemaan suomeksi kirjoitettuja lyhyitä ohjeita ja puhumaan suomen kieltä perustasolla”, Huuskonen kertoo.

Huuskosen mukaan on todella tärkeää, että Tokmanni voi auttaa varastotyöntekijöitään myös suomen kielen taidon kartuttamisessa.

Tokmannin varastotyössä työntekijävoi vaikuttaa palkkaansa omalla aktiivisuudellaan.

Tokmannin varastolla maksetaan kuukausipalkan lisäksi tuotantolisää, jonka suuruus riippuu henkilökohtaisesta tuottavuudesta, varaston yleisestä siisteydestä sekä varaston toimitusvarmuudesta.

”Tuotantolisän merkitys palkan muodostumisessa voi olla merkittävä, ja ahkerimmat työntekijät voivat tienata jopa 500–1000 euroa kuukaudessa työehtosopimukseen pohjaavan kuukausipalkan päälle”, Huuskonen vinkkaa.

Tokmanni julkisti toiselta vuosineljännekseltä vahvan tulosraportin, kun sekä liikevaihto että oikaistu liikevoitto löi analyytikoiden konsensusennusteet.

Huhti-kesäkuussa halpakauppaketjun liikevaihto kasvoi 5,4 prosenttia 302 miljoonaan euroon vertailukaudesta ja vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihto kasvoi 4,4 prosenttia. Vertailukelpoinen liikevoitto oli 32,3 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 30,6 miljoonaa. Analyytikoiden konsensusennuste oli 30 miljoonaa euroa.

Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoi, että erityisen hyvin myynti kehittyi puutarhan, kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä pukeutumisen tuotteissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös