Indikaattorit

Työmarkkinat vireessä – Avoimia työpaikkoja 67 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten

Työnantajien mukaan 2/3-osa avoimista työpaikoista on vaikeasti täytettäviä.

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä 62 400, kun vuotta aiemmin määrä oli 43 000, kertoo Tilastokeskus.

Työpaikkoja on nyt myös selvästi enemmän kuin ennen koronakriisiä. Avoimien työpaikkojen määrä on nyt suurempi kuin kaksi vuotta sitten ennen koronapandemiaa, jolloin niitä oli 48 500. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta ja kuvaavat syyskuun ensimmäisen päivän tilannetta.

Vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä avoimista työpaikoista 49 100 eli 79 prosenttia oli yksityisten yritysten omistamien toimipaikkojen tarjoamia, kun vuotta aiemmin niitä oli 31 200 eli 72 prosenttia kaikista avoimista työpaikoista.

Lähde: Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna etenkin toimipaikoissa , joissa oli vähintään 50 työntekijä. Toimipaikan toimialan mukaan tarkasteltuna avoimet työpaikat lisääntyivät eniten toimialaryhmissä teollisuus, kaivostoiminta, muu teollinen toiminta sekä kauppa, kuljetus ja varastointi, majoitus- ja ravitsemistoiminta.

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi kaikilla suuralueilla, mutta eniten Länsi-Suomessa.

Kolmannella vuosineljänneksellä kaikista avoimista työpaikoista 28 prosenttia oli määräaikaisia. Osa-aikaisten työpaikkojen osuus kaikista avoimista työpaikoista oli 18 prosenttia, kun edellisen vuoden vastaavana ajankohtana osuus oli 23 prosenttia.

Avoimista työpaikoista 67 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 54 prosenttia. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli määrällisesti eniten terveys- ja sosiaalipalveluiden, teollisuuden sekä kaupan alojen toimipaikoissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös