Talouden trendit

Cargotec vauhdittaa robotiikkaa hyödyntävien lastinkäsittelylaitteiden kaupallistamista kalifornialaisen startup-yrityksen kanssa

Cargoteciin kuuluva Kalmar on allekirjoittanut Coast Autonomous -yhtiön kanssa yhteistyösopimuksen edistääkseen robotiikkaan perustuvien autonomisten lastinkäsittelyratkaisujen kehitystä ja kaupallistamista.

Sopimuksen myötä Kalmarista on tullut myös Coast Autonomousin vähemmistöosakas yritysten yhteisten intressien vahvistamiseksi pitkällä aikavälillä.

Kehitysyhteistyö- ja investointisopimuksen julkistus seuraa aiemmin markkinoille esiteltyä Kalmar Robotic Portfoliota, joka on Kalmarin älykkäiden, joustavien ja autonomisten liikkuvien työkoneiden ratkaisujen tarjooma. Sen tarkoituksena on parantaa lastin- ja materiaalinkäsittelyn turvallisuutta, ekotehokkuutta ja tuottavuutta satamissa, terminaaleissa, jakelukeskuksissa ja raskaassa logistiikassa.

Coast Autonomous on kalifornialainen autonomisen ajamisen teknologia-startup, joka tarjoaa ratkaisuja ihmisten ja tavaroiden siirtämiseksi kaupunki- ja teollisuusympäristöissä. Coast Autonomous on kehittänyt oman autonomisen ajamisen järjestelmän, joka sisältää kartoituksen ja paikannuksen, robotiikan ja tekoälyn sekä kaluston hallinnan ja valvonnan.

Alkuvaiheessa Kalmarin ja Coast Autonomousin välinen kumppanuus keskittyy autonomisen Kalmar RoboTractor -terminaalitraktorin kehittämiseen.

”Kalmarin ja Coast Autonomousin kumppanuus korostaa yhteistyön merkitystä alallamme, erityisesti robotiikassa. Coastin ainutlaatuinen, kaikilla tasoilla turvallisuutta parantava teknologia ja laaja kokemus autonomisista ratkaisuista tarjoavat meille loistavan mahdollisuuden vauhdittaa robotisaatiota ja Kalmar Robotic Portfolion lanseerausta”, kertoo Kalmarin teknologiajohtaja Lasse Eriksson.

Erikssonin mukaan turvallisuus on keskeinen kriteeri kaikessa Kalmarin tekemisessä. Coastin turvalliset autonomiset ratkaisut mahdollistavat tulevaisuudessa autonomisen toiminnan ympäristössä, jossa operoi sekä ihmisten ohjaamia että robotisoituja, itsestään ajavia laitteita, hän kertoo.

Kalmar tarjoaa markkinoiden kattavimman valikoiman lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön.

Analyytikot odottavat Cargotecilta kovaa tulosparannusta vuonna 2021. Kun vuonna 2020 yhtiön osakekohtainen tulos oli vain 0,13 euroa, on vuoden 2021 konsensusodotus peräti 4,3 euroa. Tälle vuodelle konsensusodotus on 3,6 euron osakekohtainen tulos.

Cargotecin P/E-kerroin kuluvan vuoden konsensustulosennusteella on 13x. Seitsemästä yhtiötä seuraavasta analyytikosta neljä antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös