Sijoitusuutiset

Solidium takoi Nokian osakkeella muhkean 77 prosentin vuosituoton

Solidium Antti Mäkinen toimitusjohtaja valtion sijoitusyhtiö
Solidium Oy:n toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Valtion sijoitusyhtiön kaikkien omistusten tuotto ylsi yli 32 prosentin tuottoon vuonna 2021.

Vaikka Solidiumin vuoden 2021 jälkimmäisen puolivuotiskauden tuotot jäivät 7,5 prosenttiin, oli koko vuoden tuotto silti korkea. Yhtiön 32,2 prosentin vuosituotto ylittää selvästi sen keskimääräisen vuosituoton perustamisestaan lähtien, joka on 11,6 prosenttia.

Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen toteaa yhtiön puolivuotiskatsauksessa, että Solidium päihitti vertailuindeksimme selvästi.

”Vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla osakemarkkinan vire oli erittäin vahva ja tasainen mutta jälkimmäisellä vuosipuoliskolla volatiliteetti nousi merkittävästi. Isoja puheenaiheita olivat muun muassa koronaviruksen Omikron-muunnos, inflaatio- ja korkomuutokset sekä kasvuosakkeiden ja arvo-osakkeiden rotaatio”, Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan Solidium jatkoimme jälkimmäiselläkin puolivuotiskaudella pitkäjänteistä vastuullisuustyötä.

”Toteutimme vastuullisuusanalyysit omistusyhtiöistämme ja kävimme analyysien johtopäätökset läpi heidän kanssaan. Katsauskauden aikana Solidiumin hallitus hyväksyi uuden pitkän tähtäimen vastuullisuusohjelman kaudelle 2022–2026. Uuden ohjelman myötä tulemme jatkossa keskittymään entistä enemmän omistusyhtiöiden arvonmuodostuksen kannalta olennaisiin vastuullisuusasioihin. Pyrimme siihen, että omistusyhtiömme pärjäävät verrokkejaan paremmin myös vastuullisuusnäkökulmasta.”

Katsauskaudella heinä-joulukuussa 2021 Solidiumin osakkeiden myyntien myötä omistusosuus Outokummussa laski 18,9 prosentista 15,5 prosenttiin ja Sammossa 8,0 prosentista 6,0 prosenttiin.

Näiden osaketransaktioiden lisäksi salkussa tapahtui katsauskaudella merkittäviä muutoksia, kun Solidium jakoi kaikki SSAB:n osakkeensa pääoman palautuksena Suomen valtiolle sekä vastaanotti Suomen valtiolta sen omistamat Anoran osakkeet.

Katsauskauden lopussa Solidium käynnisti Nokian Renkaiden osakkeiden lisähankinnan ja tammikuun puoliväliin asti jatkuneiden ostojen myötä omistusosuus yhtiössä nousi aiemmasta 8,8 prosentista nykyiseen 9,4 prosenttiin.

Solidiumin osakesalkun arvo oli vuoden 2021 lopussa noin 9,0 miljardia euroa, josta suurin sijoitus on Nokiassa 1,7 miljardia euroa. Myös omistukset Metso Outotecissa, Sammossa ja Stora Ensossa olivat yli miljardi euroa.

Vuoden 2021 sijoituksista parhaaseen tuottoon Solidiumin salkussa ylsi Nokia, joka tuotti 77 prosenttia. Myös Outokummun tuotto oli korkea, 71 prosetnttia.

Solidiumin omistusten arvo on perustamishetkestä joulukuusta 2008 noussut yli 400 prosenttia vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös