Yritysuutiset

Incap jatkaa vakuuttavan kovaa kannattavaa kasvua

Kapasiteetin kasvatus Intiassa siivitti Incapin liikevaihdon ennätystasolle.

Globaali elektroniikan sopimusvalmistaja kasvaa tasaisen varmasti ja kannattavasti. Jo huhtikuussa yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen. Toisen vuosineljänneksen tulosraportti vahvisti kasvun kovaa kulmakerrointa ja hyviä näkymiä. Sekä syys- että lokakuussa Incap reivasi näkymiään ylöspäin.

Siksi menestystarinan jatkuminen kolmannella neljänneksellä oli jo sijoittajien odotuksissa ja hinnoiteltu osakkeen korkeaan arvostustasoon. Kovista odotuksista huolimatta Incap onnistui lyömään niin yhtiötä seuraavan Inderesin analyytikon kuin sijoittajatkin.

Yhtiön liikevaihto nousi heinä-syyskuussa 47 miljoonaan euroon kasvaen lähes 68 prosenttia vertailukaudesta.

Sama tarina jatkui viime vuoden viimeiselläkin vuosineljänneksellä.

Vuoden 2021 neljännen neljänneksen liikevaihto oli 51,4 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 63 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Incapin oikaistu liikevoitto nousi loka-joulukuussa 54 prosenttia 8,6 miljoonaan euroon ja oli 16,8 prosenttia liikevaihdosta.

Incapin toimitusjohtaja Otto Pukk kertoo, että vuosi 2021 oli vaikeissa olosuhteissa vahva vuosi.

”Komponenttien saatavuuden heikkeneminen ja tehtaiden sulkeminen Intiassa vaativat paljon enemmän suunnittelua kuin tavallisesti, mutta tiimimme osoitti sitoutumisensa ja vastasi haasteeseen, mistä lämpimät kiitokseni kaikille Incapin työntekijöille”, Pukk toteaa.

Pukkin mukaan vuoden 2021 viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto oli kaikkien aikojen korkein vaikka materiaalien saatavuuteen liittyikin ongelmia.

”Korkea markkinakysyntä ja Intian tehtaidemme kapasiteetin laajennukset vaikuttivat kasvuun. Jatkamme kapasiteetin lisäämistä Intiassa ja arvioimme nyt, että kolmas rakenteilla oleva tehdas valmistuu kokonaan tämän vuoden loppuun mennessä.”

Koko vuoden suhteellisen kannattavuuden kasvu on osittain seurausta yhteisissä toiminnoissa saavutetuista synergiahyödyistä, mutta ennen kaikkea suotuisasta tuotemixistä. Lisäpalveluiden osuus tuotevalikoimasta on kasvanut asiakkaiden lisätessä toimintansa ulkoistamista, Pukk kertoo.

Markkinoiden aktiivisuus jatkui korkealla tasolla vuonna 2021.

”Elektroniikan valmistuspalvelujen kasvavaa tarvetta ohjaavat muun muassa kestävien energiaratkaisujen kasvu, sähköajoneuvojen yleistyminen ja niihin liittyvät valtioiden investoinnit vihreään energiaan ja ajoneuvojen latausinfrastruktuuriin”, Pukk toteaa.

Lähitulevaisuudessa komponenttien saatavuustilanne on edelleen vaikea, mikä tekee suunnittelusta yhä haastavampaa ja vaatii paljon ylimääräistä vaivannäköä. Komponenttien niukka saatavuus pakottaa Incapin pitämään varastotason korkeana, mikä voi vaikuttaa käyttöpääomatarpeisiin.

Incap arvioi kuitenkin, että se voi jatkaa kasvu-urallamme vuonna 2022.

”Tilauskantamme on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla, ja lisäämme kapasiteettiamme voidaksemme vastata kasvavaan kysyntään. Tarkastelemme edelleen myös mahdollisia yritysostokohteita keskittyen kannattaviin yrityksiin, joiden yrityskulttuuri sopii omaamme”, Pukk kertoo.

Incap arvioi, että sen vuoden 2022 liikevaihto, liikevoitto ja oikaistu liikevoitto ovat suurempia kuin vuonna 2021.

Arviot perustuvat oletukseen, ettei geopoliittisessa tai koronaviruspandemiatilanteessa, valuuttakursseissa tai komponenttien saatavuudessa tapahdu merkittäviä muutoksia.

Incap suunnittelee jakavansa osinko 0,8 euroa osakkeelta, jolloin osinkotuotto nykykurssilla on 1,3 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös