SalkunRakentaja

Yritysuutiset

Oma Säästöpankki lähes tuplasi tuloksen – ”Ennätysvuosi kaikilla keskeisillä mittareilla”

Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Pankin liiketoiminnan vauhdikas kehitys jatkui viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Oma Säästöpankin korkokate nousi loka-joulukuussa 16 prosenttia vertailukaudesta 21,9 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen tulos ennen veroja nousi vertailukauden 6,9 miljoonasta eurosta 14,4 miljoonaan euroon.

Vertailukelpoinen tulos ennen veroja oli sama kuin yhtiötä seuraavan analyysitalo Inderesin odotus.

Oman pääoman tuotto oli viimeisellä vuosineljänneksellä 14,5 prosenttia ja koko viime vuonna 17,6 prosenttia.

Koko vuonna 2021 pankin asuntoluottokanta kasvoi 29,8 prosenttia ja yritysluottokanta kasvoi 27,4 prosenttia. Talletuskanta kasvoi 21,9 prosenttia.

”Vuosi 2021 oli kokonaisuudessaan OmaSp:lle vahvan kasvun vuosi ja kaikki keskeiset tunnusluvut nousivat uudelle ennätystasolle. Vuodesta toiseen jatkunut kannattava kasvu näkyy oman pääoman kertymänä, joka mahdollistaa investoinnit tulevaisuudessa ja entistä suuremman voitonjaon omistajille”, kertoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Toimitusjohtajan mukaan koko alkuvuoden jatkunut ansainnan ja liiketoiminnan vauhdikas kehitys jatkui myös vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä.

”Luottojen kysyntä pysyi hyvänä ja talletusten kasvu jatkui. Lisäksi joulukuussa toteutui Eurajoen Säästöpankin liiketoiminnan hankinta, jonka positiivisen tulosvaikutuksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan noin 14 miljoonaa euroa. Tästä noin 7,5 miljoonaa euroa kirjattiin tilikaudelle 2021.”

Vuosi 2021 oli Sydänlammin mukaan kokonaisuutena erinomainen ja pankki löi kaikki aiemmat tulosennätykset.

”Asunto- ja yritysluottojen kysyntä oli vahvaa, ja luottokannan laatu parani entisestään. Asuntoluottokanta kasvoi lähes 30 % verrattuna edelliseen vuoteen, ja kasvuvauhti on noin seitsemänkertainen markkinaan verrattuna. Ilman Eurajoen Säästöpankin liiketoiminnan hankintaa asuntoluottokannan kasvu oli 20 %”, Sydänlampi kertoo.

Vahva tuloskunto takaa osinkopotin kasvun.

Pankin hallituksen osinkoesitys yhtiökokoukselle on ennätyksellinen, yhteensä 0,5 euroa osakkeelta. Hallituksen voitonjakoesityksen mukaisesti varsinaista osinkoa esitetään maksettavan viime tilikauden jatkuvan liiketoiminnan tuloksen perusteella 0,3 euroa osakkeelta ja lisäksi esitetään lisäosinkoa viime vuoden merkittävien kertaerien johdosta 0,2 euroa osakkeelta. Nykyisellä osakekurssilla osinkotuotto nousee 2,7 prosenttiin.

Yhtiö arvioi, että kannattava kasvu jatkuu edelleen vahvana. Konsernin vuoden 2022 vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvaa edelliseen tilikauteen verrattuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös