Yritysuutiset

Teknojätti Netflix aikoo ostaa Next Gamesin – kotimaisen peliyhtiön osake raketoi

Netflix julkisti ostotarjouksen kaikista suomalaisen Next Gamesin osakkeista. Peliyhtiön osake on rakettimaisessa nousussa Helsingin pörssissä.

Tilausvideopalvelustaan tunnettu amerikkalainen teknojätti Netflix julkisti tänään, että yhtiö on tehnyt yhdistymissopimuksen Next Gamesin ostamiseksi Helsingin pörssistä. Sopimuksen ehtojen mukaan Netflix aloittaa julkisen ostotarjousmenettelyn kaikista Next Gamesin osakkeista ja optio-oikeuksista.

Ostotarjouksessa Next Gamesin osakkeenomistajille tarjotaan 2,1 euron käteisvastike jokaisesta osakkeesta. Tarjouksen yhteenlaskettu arvo on noin 65 miljoonaa euroa.

Next Gamesin hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä.

Next Gamesin osake on lähtenyt hurjaan nousukiitoon. Osake on lähes 120 prosentin nousussa noin kello 10.30.

”Next Gamesilla on erittäin kokenut johtoryhmä, vahva näyttö viihdebrändien pohjalta luotavien mobiilipelien kehittämisestä, sekä vankat operationaaliset kyvykkyydet,” kertoo Netflixin Vice President of Games Michael Verdu.

Verdun mukaan Next Gamesin studio tulee olemaan keskeisessä roolissa strategisesti sekä osaavien työntekijöiden houkuttelemisen kannalta tärkeällä maantieteellisellä alueella.

”Next Games laajentaa Netflixin sisäisten studioiden kyvykkyyksiä ja olemme erittäin mielissämme Next Gamesin liittyessä Netflixiin. Vaikka Netflix on vasta aloittamassa pelistrategiansa jalkauttamista, olen vakuuttunut, että yhdessä Next Gamesin kanssa tulemme rakentamaan maailmanluokan peliportfolion, joka ilahduttavaa Netflixin asiakkaita maailmanlaajuisesti”, Verdu toteaa.

Vuonna 2013 perustettu Next Games kehittää ja operoi pitkäkestoisia ja vuorovaikutteisia mobiilipelejä, joiden ytimessä on aito ja sosiaalinen fanikokemus. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Teemu Huuhtanen.

Yhtiöllä oli noin 120 työntekijää vuoden 2021 lopussa ja yhtiön liikevaihto oli noin 27,2 miljoonaa euroa vuonna 2020, josta 95 prosenttia perustuu pelin sisäisiin ostoksiin.

Next Games on lisensoituihin peleihin keskittyvä mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija sekä ensimmäinen Suomessa pörssiin listautunut mobiilipeliyritys. Yhtiö tunnetaan erityisesti The Walking Dead -peleistään. Yhtiö kehittää useaa uutta suosittuihin viihdebrändilisensseihin perustuvaa peliä, kuten Netflixin 80-luvun kauhudraamasarjaan, Stranger Thingsiin, perustuvaa Stranger Things: Puzzle Tales -peliä ja Blade Runner -elokuviin perustuvaa Blade Runner Rogue -peliä.

Yhtiön strategia on luoda pelejä suosittujen viihdebrändien pohjalta, esimerkkinä Stranger Things: Puzzle Tales, Netflixin yhteen katsotuimpaan sarjaan perustuva tarinapohjainen puzzle RPG-peli.

”Olemme järkähtämättömästi kulkeneet alkuperäisen visiomme polkua: päästä globaalien viihdeyritysten halutuimmaksi kumppaniksi, ja yhteistyössä heidän kanssaan luoda pitkäkestoista ja vuorovaikutteista viihdettä maailman rakastetuimpien brändien pohjalta”, sanoi Teemu Huuhtanen, Next Gamesin toimitusjohtaja.

Huuhtasen mukaan yhdistyminen maailman suurimman suoratoistopalveluyrityksen on peliyhtiölle looginen ja innostava mahdollisuus jatkaa vuorovaikutteisen viihteen luomista ja strategian toteuttamista.

”Tiivis yhteistömme Netflixin kanssa Stranger Things: Puzzle Tales-pelin kehittämisessä on jo todistanut, että meillä on vahva kumppanuussuhde. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus nostaa studiomme tasoa entistä korkeammalle joka saralla ja jatkaa missiomme toteuttamista yhdessä.”

Ostotarjouksen odotetaan toteutuvan vuoden 2022 toisella neljänneksellä, ja se on ehdollinen tiettyjen tavanomaisten edellytysten täyttymiselle.

Kommentoi
Ylös
>