Kemiran IR-sivut

Kemira tavoittelee täysin biopohjaisten päällysteiden kaupallistamista

Kemira ja Danimer Scientific laajentavat yhteistyötään täysin biopohjaisten päällysteiden kaupallistamiseksi.

Kemira Danimer Scientific
Kuva: Kemira Oyj.

Uusi monivuotinen lisenssi- ja toimitussopimus kattaa yhteistyössä kehitetyt paperi- ja kartonkituotteiden biopohjaiset päällysteet, joiden valmistuksessa käytetään uudenlaista vastuullista biopolymeeriä.

Kemira ja Danimer Scientific tiedottivat tiistaina Kemiran avainmarkkinat kattavasta, monivuotisesta lisenssi- ja toimitussopimuksesta, joka koskee paperi- ja kartonkituotteiden biopohjaisten päällysteiden kaupallistamista. Yhtiöt esittelevät yhteistyössä uudet elintarvike- ja juomateollisuuden tarpeisiin kehitetyt päällysteet Pohjois- ja Etelä-Amerikan, Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan markkinoille tulevina vuosina.

Tällaisten päällysteiden markkinan koko on tällä hetkellä noin 500 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan kasvavan noin 10 prosenttia vuodessa.

Uusi sopimus jatkaa yhtiöiden joulukuussa 2020 julkaistua kumppanuutta. Yhteistyön tavoitteena on ollut kehittää uudenlaisia pinnoite- ja pintakäsittelymenetelmiä paperi- ja kartonkituotteille kuten kertakäyttöisille kahvimukeille.

Uuteen teknologiaan perustuvat tuotteet ovat biohajoavia eli ne hajoavat maaperässä ja vedessä niin kotona kuin teollisessa käytössä.

Yhtiöt ovat kehittäneet päällystemateriaalin Danimerin PHA-biopolymeeristä, jota tuotetaan kasviöljyistä hyödyntäen modernia bioteknologiaa, ja joka on toimiva biohajoava vaihtoehto perinteisille muoveille.

”Uusi yksinoikeussopimus on tärkeä osa biopohjaisten tuotteiden strategiaamme. Strategiamme mukaan tuotamme asiakkaillemme laadukkaita ja kestäviä pakkausratkaisuja kiertotalouden periaatteita noudattaen. Odotamme tyytyväisinä kumppanuuden laajentamista Danimerin kanssa, jotta voimme valjastaa PHA:n koko potentiaalin käyttöön maailmanlaajuisesti”, kertoo Kemiran Pulp&Paperin globaalien tuotelinjojen ja liiketoiminnan kehityksen johtaja Antti Matula

Mantulan mukaan yhtiöt tuottavat yhdessä markkinoille uusia biopohjaisia ja kiertotalouteen perustuvia tuotteita. Hänen mukaansa tämä on tärkeä virstanpylväs, kun Kemira pyrkii kohti biopohjaisen kasvun tavoitteita ja erottumaan kilpailijoistaan.

Uudet PHA-pohjaiset ja vesipitoiset dispersiopäällysteet pitävät lämpöä ja estävät erittäin hyvin öljyn, veden ja rasvan vuotamisen materiaalin läpi. Ne ovat myös biohajoavia ja pulpperoitavia, mikä mahdollistaa materiaalin erottelun kierrätyksen yhteydessä kuitujen talteenottoa varten. Tämä ominaisuus parantaa materiaalin vastuullisuutta, minkä ansiosta tuotemerkit voivat edistää kiertotaloutta ja vähentää muovijätteen ympäristövaikutuksia.

PHA-päällysteet voivat korvata polyetyleenin ja tarjoavat toimivan vaihtoehdon perfluoratuille alkyyliyhdisteille, joiden käyttöä ruokapakkauksissa ollaan vähentämässä kautta maailman niiden sisältämien mahdollisten terveysriskien takia.

“Kumppanuuden laajentaminen Kemiran kanssa vie Danimerin useita askeleita lähemmäksi tavoitetta eli muovijätteen vähentämistä. Ensinnäkin tämä menestyksekäs hanke näyttää PHA:n mahdollisuudet olla vastuullinen vaihtoehto perinteiselle muoville monilla eri aloilla. Toiseksi uusi lisenssi- ja toimitussopimus muodostaa uuden tulovirran, joka tukee entisestään tämän materiaalin maailmanlaajuista kaupallistamista”, kertoo Danimer Scientificin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Stephen E. Croskrey.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös