Yritysuutiset

Trainers’ House antoi tulosvaroituksen

Trainers’ House laskee vuoden 2023 näkymäänsä operatiivisen tuloksen osalta ja julkaisee alustavia lukuja ensimmäiseltä vuosineljännekseltä.

Informaatioteknologia-, yritysvalmennus- ja markkinointiyritys Trainers’ House odotti aiemmin helmikuun lopulla julkaistussa tilinpäätöstiedotteessaan vuoden 2023 operatiivisen tuloksen olevan 0,2–0,8 miljoonaa euroa.

Nyt yhtiö laskee tulosnäkymiään ja arvioi vuoden 2023 operatiivisen tuloksen olevan vaihteluvälillä -0,4 ja +0,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön vuoden 2022 liikevaihto oli 9,8 miljoonaa euroa ja operatiivinen liiketulos 0,6 miljoonaa euroa. Viime ensimmäisen puolisko oli yhtiölle hyvä, jälkimmäinen vaikeampi. Tämä aiheutui uusien toimeksiantojen hankkimisen vaikeutumisesta. Trainers’ House -konsernin liikevaihto pieneni kuusi prosenttia edellisvuodesta. Operatiivista voittoa syntyi 0,6 miljoonaa euroa, joka on kuusi prosenttia liikevaihdosta.

Yhtiön Ignis-palveluiden kannattavuus oli viime vuonna hyvä. Ignis on Trainers’ Housen tytäryhtiö, jonka pääasiallinen toimiala on markkinointi ja myynnin edistäminen. Sen sisällä työskentelevät markkinoijat yritysasiakkaille suunnatussa markkinoinnin tukipalvelussa.

Trainers’ Housen mukaan markkinaolosuhteiden heikentymisen takia loppuvuoden näkymä on laskenut. Uusien toimeksiantojen hankkiminen on vaikeutunut, mikä vaikuttaa loppuvuodelta kertyvään liikevaihtoon.

Samanaikaisesti Ignis-liiketoiminnan kannattavuusnäkymä on pudonnut, koska yhtiön asiakkailleen järjestämien tapaamisten sopimiseen tarvitaan aikaisempaan verrattuna enemmän aikaa. Edellä mainituista syistä yhtiö laskee koko vuoden 2023 tulosnäkymäänsä.

Trainers’ House julkisti myös alustavat tammi-maaliskuun tulosluvut. Yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli hyvä.

Liikevaihto nousi 2,8 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli 2,7 miljoonaa euroa. Operatiivinen liiketulos oli 0,4 miljoonaa euroa kuten vuotta aiemminkin.

Yhtiö julkaisee ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen torstaina 27.4.2023.

Kommentoi
Ylös
>