Yritysuutiset

Nurminen Logistics antoi positiivisen tulosvaroituksen – osake +34 prosentin nousuun

Nurmisen näkymät ovat parantuneet loppuvuonna ja uusien rautatiereittien panostukset alkavat tuottaa hedelmää.

Logistiikkayhtiö Nurminen Logistics nostaa vuoden 2023 liikevaihto- ja liikevoittonäkymiään ja julkaisee ennakkotiedon tammi-kesäkuun 2023 liikevoitosta.

Nurmisen näkymät ovat muuttuneet nopeasti. Marraskuun puolessa välissä yhtiö julkisti negatiivisen tulosvaroituksen, jossa se laski vuoden 2022 liikevaihtoennustettaan. Nyt yhtiö antoi puolestaan positiivisen tulosvaroituksen.

Uuden ohjeistuksen mukaan Nurminen arvioi liikevaihtonsa vuonna 2023 nousevan 136-14 miljoonaan euroon, kun vuonna 2022 se oli 122,5 miljoonaa euroa. Liikevaihdon yhtiö odottaa nousevan 17-20 miljoonaan euroon viime vuoden vaivaisesta 3,4 miljoonasta eurosta. Käyttökatteen Nurminen ennustaa olevan 22-25 miljoonaa euroa, kun vuonna 2022 se oli 6,2 miljoonaa euroa.

Edellinen ohjeistus vuodelle 2023 liikevaihdon osalta oli 135-142 miljoonaa euroa ja liikevoitto vähintään 10 miljoonaa euroa.

Tehokkuutta ja parantuneita näkymiä

Yhtiön mukaan uuden ohjeistuksen perusteena on alkuvuoden vahva kehitys sekä loppuvuoden parantunut näkymä. Yhtiö on parantanut tehokkuuttaan ja onnistunut asiakashankinnassa.

Nurmisen mukaan hyvä kustannusten hallinta ja kansainväliseen liikenteeseen tehdyt panostukset alkavat näkyä kasvavina volyymeina uusilla rautatiereiteillä. Helmikuussa 2023 ostetun rautatieliiketoiminnan haltuunotto ja sen liiketoiminnan kasvattaminen on onnistunut odotuksia paremmin.

Viime vuonna Nurminen Logisticsin kannattavuus heikkeni Aasian junayhteyden volyymien laskun johdosta, mikä oli seurausta sodasta Ukrainassa. Itse rautatiepalvelutuotteen kilpailuetutekijät eivät muuttuneet ja tuotteen kiinnostavuus on korkealla tasolla kansainvälisen jännityksen lieventyessä. Sodan johdosta kannattavuuteen vaikutti merkittävästi vuonna 2022 toteutetut kertaluonteiset kulut.

Viime vuoden loppua kohti Puolan reitillä kuljetettava rahtimäärä on ollut kasvussa, samoin kuin Venäjän kiertävän Trans-Kaspian reitin rahtimäärät, jonka läpimenoaikojen nopeuttamiseen yhtiö on panostanut.

Poikkeuksellisesti Nurminen antoi myös ennakkotietoja tammi-kesäkuun liikevoitosta. Yhtiö ei ole aiemmin antanut ennakkotietoa tammi-kesäkuun liikevoitosta.

Ennusteen mukaan vuoden 2023 ensimmäisen puolivuotiskauden liikevoitto on 8,0 – 9,5 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samalla ajanjaksolla oli vain 2,4 miljoonaa euroa.

Uudet reitit Aasiaan

Logistiikkayhtiö panostaa voimakkaasti Euroopan ja Aasian väliseen rautatieliikenteeseen.

Nurminen Logistics aloitti säännöllisen konttijunaliikenteen Suomesta Kiinaan vuonna 2018, jolloin avattiin Hefein reitti. Syksyllä 2020 perässä seurasi yhteistyö Narvikin Sataman kanssa ja Chongqingin reittiyhteys, joka vakiintui nopeasti viikoittaisiksi lähdöiksi.

Suzhou, Ningbo ja Jinan olivat vuoden 2021 uudet reitit ja lisää reittejä on suunnitteilla.

Nurminen Logisticsin rautatiepalveluilla on positiivinen merkitys logistiikan päästöjen vähennystavoitteiden ja pohjoismaalaisten yritysten Aasian kaupan kilpailukyvyn näkökulmasta.

Logistiikka julkisti positiivisen tulosvaroituksen keskiviikkona kello 14. Ilmoitus suorastaan villitsi pörssin, sillä Nurmisen osake kiiti keskiviikon päätteeksi peräti 34 prosentin nousuun.

Kommentoi
Ylös
>