Yritysuutiset

Elon Musk: Tesla ratkaisee autonomisen ajamisen pian

Tesla on lähellä täysin autonomisten ajoneuvojen toteuttamista, toimitusjohtaja Elon Musk sanoi perjantaina Pariisissa vieraillessaan.

”Vaikka olen sanonut tämän aiemminkin, uskon, että ratkaisemme autonomisen ajamisen pian”, miljardööri sanoi VivaTech-konferenssissa. Aiheesta kertoo uutistoimisto Reuters.

Autojen itseohjautuvuus on Teslan ”tärkein tekijä” tuotemerkin markkina-arvon nousussa, Musk kertoo.

Maailman arvokkaimmalla autonvalmistajalla Teslalla on jo yli 800 miljardin dollarin markkina-arvo, mutta se on jo vuosia jäänyt Muskin tavoitteista saavuttaa täydellinen itseohjautuvuus.

”Yhtiön arvo perustuu ensisijaisesti autonomiaan. Se on mielestäni todella arvomme tärkein ajuri.”

Sähköautovalmistaja sanoo, että sen ”Full Self-Driving” -ohjelmistoksi kutsuttu ohjelmisto ei tee sen ajoneuvosta autonomista, vaan se vaatii kuljettajan valvontaa.

Aiemmin perjantaina Musk tapasi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin toisen kerran reilun kuukauden sisällä. Ranskan virkamiehet toivovat saavansa Muskin vakuuttuneeksi siitä, että hän valitsisi Ranskan seuraavan Teslan gigatehtaan rakentamiseen Eurooppaan.

Tesla avasi Berliinin gigatehtaansa virallisesti viime vuoden maaliskuussa. Reutersin mukaan yhtiön suunnitelmat laajentaa Shanghain tuotantolaitosta kohtaavat tiettävästi esteitä, sillä Kiina on huolissaan sähköautojen ylikapasiteetista ja Teslan käynnistämästä hintasodasta.

Maailmanlaajuinen EV-jätti ilmoitti varhain perjantaina, että luksusluokan Model S- ja Model X -ajoneuvojen toimitukset ovat virallisesti alkaneet Etelä-Koreassa. Tesla tarjosi aiemmin maassa vain Model 3:a ja Model Y:tä.

Yhdysvalloissa Tesla alkoi tarjota asiakkaille, jotka tilaavat Model 3:n 14.6.-30.6. välisenä aikana, kolme kuukautta rajoittamatonta ilmaista superlatausta yhtiön verkkosivuston mukaan.

Kiinassa sähköautojätti näyttää tarjoavan vakuutustukea Model 3 -ajoneuvoille. CnEVPost kertoo, että kesäkuun 16. ja 30. päivän välisenä aikana Kiinassa olevat asiakkaat, jotka ostavat Model 3:n takavetoisen ajoneuvon ja suorittavat sen toimituksen loppuun, ovat oikeutettuja noin 1 120 dollarin vakuutustukeen.

Teslan osake on ollut viime kuukaudet voimakkaassa nousussa. Tänä vuonna osake on kivunnut jo yli 140 prosenttia.

Analyytikoiden konsensusennuste kuitenkin on, että yhtiön osakekohtainen tulos laskee tänä vuonna alle 3,1 dollarin viime vuoden 3,6 dollarista. Ensi vuodelle analyytikot odottavat sitten rajua tuloskasvua, kun osakekohtaisen tuloksen konsensusennuste nousee lähes 4,8 dollariin.

Teslan osakkeeseen on leivottu vahva kasvuodotus. Kuluvan vuoden ennusteilla yhtiön P/E-kerroin on 85x.

Kommentoi
Ylös
>