Investors Housen IR-sivut

Investors House ylsi vaikeissa kiinteistämarkkinoiden oloissa ennätystulokseen

Maltti on ollut valttia Investors Housen viime vuosien strategisissa valinnoissa.

Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen.

Kiinteistöalan pörssiyhtiö Investors House julkisti toisen vuosineljänneksen tulosraporttinsa. Yhtiön liikevaihto laski vertailukaudesta kahdeksan prosenttia 1,7 miljoonaan euroon.

Toisen kvartaalin tulos nousi kuitenkin viime vuodesta selvästi, viime vuoden 0,4 miljoonasta eurosta tämän vuoden 3,1 miljoonaan euroon. Tulos on yhtiön historian paras.

Yhtiön vahva tuloskehitys perustuu yhtiön tekemiin strategisiin valintoihin. Nollakorkokauden lopulla Investors House myi vuosina 2020-21 valtaosan kiinteistösalkustaan. Samalla yhtiö kehitti palveluliiketoimintaansa sekä vahvisti tasettaan.

Nyt puolestaan on vahvan taseen ja likviditeetin myötä käynnistetty kiinteistöinvestointeja.

Investoinneista merkittävimmät ovat osakkuusyhtiöiden Apitare ja Jyväkylän Kukkulan Kehitys hankkeet Jyväskylässä. Näiden arvonmuutokset realisoituivat kuluvan vuoden toisella vuosineljänneksellä. Myynneistä yhtiö sai loppuun Tikkurilan Neilikkatien ensimmäisen osan kaupan. Toisen osan myynnin odotetaan realisoituvan kuluvan vuoden heinä-joulukuulla.

’’Investors Housen pelikirja on jonkin aikaa tiivistynyt neljään: Vuonna 2021 myimme kiinteistöjä. Vuonna 2022 maltoimme. Vuonna 2023 aloitamme investoinnit. Vuoden 2024 jälkeen olemme osinkoaristokraatti”, Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen kiteyttää.

Kuva: Investors House.

Roinisen mukaan pelikirjaa noudattaen yhtiö onnistui vaikeissa oloissa tekemään yhtiön historian parhaan tuloksen, samalla parantaen vakavaraisuutta ja kasvattaen osinkoa.

Yhtiön haasteena ovat tutut makrohuolet.

”Suurinta huolta aiheuttaa yleinen talouskehitys ja talouden sopeutuminen nollakorkojen jälkeiseen aikaan. Suomalaiset asuntolainat ovat Euroopan eniten sidottu vaihtuvakorkoisiksi. Siksi ohjauskorkojen nostaminen kurittaa suomalaista kuluttajaa oleellisesti eurooppalaista kollegaansa kovemmalla kädellä. Korkokäyrien soisi jo kääntyvän alaviistoon tai löydettävän muita suomalaisen kuluttajan taloutta tukevia toimia”, Roininen kertoo.

Roiisen mukaan jatkossa Investors Housen pelikirjan keskeisiä elementtejä ovat Kukkulan toteuttaminen, palveluliiketoiminnan hyvän kannattavuuden palauttaminen, yritys- tai portfoliokaupat sekä konsernin rahoitettavuuden hyvänä säilyttäminen.

”Lähtökohdat tuleviin vuosiin ovat poikkeuksellisen hyvät toimintaympäristön haasteista huolimatta.”

Investors Housen mukaan viimeisen vuoden aikana nopeasti nousseet korot ja inflaatio muovaavat kiinteistösektorin toimintaympäristöä. Rahoitusjärjestelmän kiristyvät pääomavaateet ja kasvava regulaatio voivat rajoittaa pankkien luotonantoa, millä voi olla negatiivisia vaikutuksia kiinteistömarkkinaan.

Yhtiön omistamien kiinteistöjen vuokrausaste voi vaihdella ja palveluliiketoiminnan asiakassuhteet voivat muuttua.

Investors House ohjeistaa vuodelle 2023 tilikauden tulosta. Yhtiö arvioi vuoden 2023 tuloksen olevan samalla tasolla tai hieman parempi kuin vuoden 2022 tulos.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös