Kryptot

Bitcoin-huuma kiihtyy, kryptovaluutan arvo kivunnut yli 34 000 dollarin – syynä rahastojätti BlackRock

Sijoittajat ovat löytäneet viitteitä siitä, että rahastojätti BlackRock on valmistelemassa Bitcoin-ETF-rahastonsa lanseeraamista.

Kryptovaluutta bitcoin on lähtenyt suorastaan lentoon tällä viikolla. Kun sunnuntaina kryptovaluutan vaihtosuhde dollariin oli hieman yli 28 000 dollaria, on vaihtosuhde kivunnut jo yli 32 000 dollarin rajapyykin. Viidessä päivässä bitcoin on kivunnut jo 19 prosenttia.

Kryptomarkkinoilla tunnelmat ovat nousussa, mikä johtuu pitkälti siitä, että Bitcoin ETF:t ovat mahdollisesti tulossa markkinoille. Nämä pörssinoteeratut rahastot helpottavan huomattavasti bitcoinien ostamista ja mahdollisesti laajentavan valtavasti potentiaalisten sijoittajien joukkoa – varsinkin institutionaalisiin suursijoittajiin.

Bitcoinin hinnannousun syyksi epäillään sitä, että maailman suurimman varainhoitajan, BlackRockin, odotettu Bitcoin-pörssinoteerattu rahasto saatetaan lanseerata tässä kuussa. Markkinoilla on nyt muutamia merkkejä siitä, että näin todellakin voisi tapahtua.

Rahoitusjuristi Scott Johnson julkisti maanantaina tviitin, jossa hän huomasi BlackRockin päivitetyn ilmoituksen osoittavan, että yritys saattaa aloittaa iShares Bitcoin Trust -sijoitusrahastonsa alkurahoituksen käteisellä tässä kuussa.

Bloombergin vanhempi ETF-analyytikko Eric Balchunas toteaa ilmoituksen osoittavan BlackRockin odottavan rahaston käynnistämistä lähitulevaisuudessa.

Toinen positiivinen merkki BlackRockin bitcoin-ETF-rahaston mahdollisesta syntymisestä on se, että BlackRockin ETF on juuri ilmestynyt Depository Trust & Clearing corp. -yhtiön verkkosivuille. Tämä yhtiö käsittelee kaikki arvopaperikaupat. Normaalisti tylsällä sivulla näytettiin tuleva arvopaperi, jolla on CUSIP-nimellä tunnettu yksilöllinen tunnistenumero. Kaikki erilaiset osakkeet, joukkovelkakirjat ja muut omaisuuserät saavat tämän tunnistenumeron. Sen näkyminen kyseisellä sivulla ei tarkoita, että ETF olisi hyväksytty, mutta se kertoo BlackRockin menneen jo pitkälle valmistelutyössään.

Vaikka Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) on hyväksynyt bitcoin-futuuri-ETF:t, se on toistuvasti kieltänyt ja viivästyttänyt bitcoin-spot-ETF-hakemuksia viime vuosina.

Spot-ETF:t sijoittavat suoraan kohde-etuutena oleviin omaisuuseriin, tyypillisesti osakkeisiin tai joukkovelkakirjoihin, senhetkiseen markkinahintaan eli spot-hintaan. Niiden tavoitteena on replikoida eli jäljitellä tietyn indeksin tai omaisuusluokan kehitystä pitämällä hallussaan salkkua, joka koostuu indeksin muodostavista todellisista arvopapereista. Bitcoinin tapauksessa spot-ETF siis tarkoittaa sitä, että se sijoittajaa suoraan bitcoineihin, eikä seuraa bitcoinin hintaa futuurien avulla.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

SEC on hylännyt sellaisten varainhoitajien kuin VanEck, Ark Invest ja Bitwise hakemukset. Asia on niin kiistanalainen, että Grayscale Investments haastoi viime vuonna SEC:n oikeuteen sen jälkeen, kun SEC oli hylännyt sen hakemuksen muuttaa Grayscale Bitcoin Trust ETF:ksi.

BlackRock jätti kesäkuussa hakemuksen Bitcoin-ETF:ista, mikä sai aikaan sen, että kilpailevat liikkeeseenlaskijat jättivät lukuisia vastaavia hakemuksia.

Jättipankki JPMorganin analyytikot ennustavat, että SEC hyväksyy BlackRockin iSHARES Bitcoin Trust –rahaston tammikuun 10. päivään mennessä, joka on määräaika päätökselle.

SEC:n päätös olla valittamatta äskettäisestä tuomioistuimen päätöksestä, joka sallii kryptovarallisuuden hoitaja Grayscalen muuntaa Bitcoin Trustinsa ETF:ksi, osoittaa, että Bitcoin ETF:n hyväksyntä on todennäköisesti nurkan takana. Kryptovälittäjä Coinbase toisti saman näkemyksen 20. lokakuuta CNBC:n haastattelussa.

Mikäli BlackRock onnistuu lanseeraamaan bitcoin-ETF:n, saattaa sillä olla kauaskantoisia vaikutuksia bitcoin-markkinoille. BlackRockin bitcoin-rahaston hyväksyntä saattaisi saada institutionaaliset sijoittajat lisäämään paljon enemmän bitcoin-sijoituksia sijoitussalkkuihinsa. Tämä luonnollisesti nostaisi Bitcoinin hintaa, mikäli tämä kysynnän nousu ei ole jo hinnoiteltu – kuten on todennäköistä – nykyiseen hintaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös