Yritysuutiset

Finnairin osake sai tuulta siipien alle positiivisen tulosyllätyksen ansiosta

Finnair ylsi vahvaan kasvuun ja tulosparannukseen vuoden vilkkaimmalla neljänneksellä. Osakeanti on yhtiön seuraava askel strategian toteuttamisessa.

Finnairin elpyminen koronakriisin ja Ukrainan sodan tuomasta ahdingosta on näkynyt jo pitempään niin tuloskehityksessä kuin liikenneluvuissakin.

Sama positiivinen suunta on jatkunut kolmannelle vuosineljänneksellä.

Liikevaihto kasvoi 13,7 prosenttia vertailukaudesta ja oli 817 miljoonaa euroa. Matkustajamäärä kasvoi 6,6 prosenttia 3,0 miljoonaan.

Vertailukelpoinen liiketulos puolestaan nousi 94,3 miljoonaa euroa viime vuoden 35,2 miljoonasta eurosta. Polttoaineen kallistunut hinta vaikutti kuitenkin negatiivisesti tulokseen katsauskauden loppua kohden. Analyytikoiden konsensusennuste vertailukelpoiselle liiketulokselle oli 86 miljoonaa euroa, joten tulosparannus oli odotettua kovempi.

Tulosraportti näyttää olevan mannaa sijoittajille, sillä Finnairin osake on yli 10 prosentin nousussa tulosraportin julkaisun jälkeen noin kello 10.40 tiistaina.

Taulukko: Finnair Oyj.

Toimitusjohtaja Topi Manner kertoo, että heinä-syyskuu oli viides peräkkäinen vuosineljännes, jolloin Finnairin vertailukelpoinen liiketulos oli voitollinen – yhtiön strategian mukaisesti jatkuneiden tuottojen optimoinnin ja kustannustehokkuuden ansiosta.

Heinäkuussa kuukausittainen asiakasmäärä ylitti miljoonan ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian alun.

Yhtiö uudisti neljänneksen aikana Finnair Plus -ohjelmaansa ja liityi Aviokseen. Mannerin mukaan tämä tuo jäsenille uusia etuja sekä uudenlaisia mahdollisuuksia kerätä ja käyttää kanta-asiakasvaluuttaa. Yhtiö on myös investoimassa uusiin, laajempiin lounge-tiloihin Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-puolella.

”Laajemmat lounge-tilat tulevat käyttöön vuoden 2024 toisella puoliskolla ja vastaavat kasvavien asiakasmäärien tarpeisiin”, Manner kertoo.

Yhtiö palkkaa kasvavan liikenteen tarpeisiin myös lisää henkilökuntaa.

Finnair suunnittelee enintään 600 miljoonan euron suuruista merkintäoikeusantia vahvistaakseen taloudellista asemaamme.

”Anti on luonteva seuraava askel strategiamme toteutuksessa. Sen tavoitteena on pienentää Finnairin rahoituskustannuksia, tukea kestävään kannattavaan kasvuun tähtäävän strategian toteuttamista ja varmistaa yhtiön kyky toteuttaa investointeja tulevaisuudessa. Merkintäoikeusannilla Finnair myös pyrkii palauttamaan yhtiön varojenjakokyvyn”, Manner perustelee antia.

Finnairin suurimmat osakkeenomistajat, mukaan lukien Suomen valtio, tukevat merkintäoikeusantia.

Kommentoi
Ylös
>