Tiedotteet

Kempower toimittaa latausratkaisuja Euroopan ensimmäiseen laajamittaiseen raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkkoon

Eurooppaan rakennetaan laajaa raskaan ajoneuvokaluston latausverkkoa. Kempower on vahvasti mukana tässä kehityksessä.

Kempower on allekirjoittanut sopimuksen DC-latausratkaisujen toimittamisesta raskaiden hyötyajoneuvojen lataukseen Milence-yhtiölle, joka on Traton Groupin, Volvo Groupin ja Daimler Truck AG:n muodostama yhteisyritys.

Milencen tavoitteena on rakentaa Euroopan suurin raskaiden hyötyajoneuvojen latausverkosto, johon kuuluu vähintään 1 700 julkista suuriteholatauspistettä eri puolilla Eurooppaa.  

Tämän sopimuksen myötä Kempowerista tulee yksi niistä latausteknologian toimittajista, jotka auttavat Milencea kehittämään sähkörekkojen pikalatausasemia eri puolille Euroopaa. Kempower aloittaa toimitukset Kempower Satellite CCS -latausjärjestelmillään, jossa on 400 kW:n teho. 

”Raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistäminen on tärkeässä roolissa, kun kehitämme päästötöntä liikennettä Euroopassa. Koko mantereen kattavan latausverkoston luominen on ratkaisevan tärkeää, sillä vain esimerkiksi varikoilla sijaitsevat laturit eivät riitä rekoille, joita on ladattava myös tien päällä. Milence on avainasemassa edistämässä raskaiden hyötyajoneuvojen sähköistämistä koko Euroopassa”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki

Aiemmin syyskuun lopussa Kempower kertoi toimittaneensa pikalatausteknologiaa WattHub -latausasemalle, joka on avattu Geldermalsenin kaupungissa Hollannissa. TSG Netherlands -yhtiön suunnittelema ja rakentama WattHub on maailman suurin sähkörekkojen ja työkoneiden pikalatausasema.

WattHubin avaaminen on ratkaiseva askel kohti rakennusteollisuuden siirtymistä uusiutuvaan energiaan perustuviin päästöttömiin teknologioihin Alankomaissa. Kempowerin latausratkaisut tulevat käyttöön maailman suurimmalla raskaan kaluston pikalatausasemalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös