Yritysuutiset

Evli yli tuplasi liikevoittonsa viimeisellä vuosineljänneksellä

Evli on vahvistanut asemiaan epävarmassa rahasto- ja varainhoidon markkinassa.

Rahasto- ja varainhoitotalon nettoliikevaihto nousi loka-joulukuussa 30,7 miljoonaan euroon viime vuoden 29,4 miljoonasta eurosta.

Viimeinen vuosineljännes sujui tuloksen suhteen vahvasti, kun liikevoitto nousi viime vuoden 5,0 miljoonasta eurosta 10,9 miljoonaan euroon. Laimennettu osakekohtainen tulos oli 0,26 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 0,12 euroa.

Evlin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki kertoo, että liikevoiton kasvua tuki rahastopalkkioiden kasvu. Sen sijaan Corporate Finance -yksikön sekä välitystoiminnan palkkiotuotot jäivät vuosineljänneksellä edellisvuotta alhaisemmiksi yrityskauppa-aktiviteetin hidastumisen ja kaupankäyntivolyymien laskun seurauksena.

Evlin tärkeimmän segmentin eli varainhoito- ja sijoittaja-asiakkaat -segmentin nettoliikevaihto laski neljännellä vuosineljänneksellä kaksi prosenttia ja oli 21,4 miljoonaa euroa. Lehtimäki kertoo, että Evlin hallinnoidut asiakasvarat nousivat positiivisen markkinakehityksen ja nettomerkintöjen myötä 18 miljardiin euroon viime vuoden 16 miljardista eurosta.

Neuvonanto- ja yritysasiakkaat -segmentin nettoliikevaihto säilyi neljännellä vuosineljänneksellä vertailukauden vastaavalla tasolla 4,9 miljoonassa eurossa.

”Yritysjärjestelymarkkinassa alkuvuoden epävarmuus väheni loppuvuotta kohden ja toimeksiannot etenivät maaliin. Kannustinliiketoiminnan tuotot olivat vertailukauden vastaavalla tasolla ollen 3,2 miljoonaa euroa (3,2 milj. euroa). Strategiansa mukaisesti yhtiö on onnistunut voittamaan uusia asiakkuuksia niin ruotsalaisilta listatuilta yhtiöiltä kuin kotimaisilta listaamattomilta yhtiöiltä, ja yhtiön näkymät ovat kokonaisuutena hyvät”, Lehtimäki kertoo.

Lehtimäen mukaan Evlin strategian kannalta keskeiset ajurit, kansainvälinen myynti ja vaihtoehtoiset sijoitustuotteet, kehittyivät vuosineljänneksellä suotuisasti.

Evli julkisti ensimmäisen ohjeistuksen tälle vuodelle.

Toimintaympäristön varainhoitoyhtiö odottaa jatkuvan epävarmana ja vaikeasti ennakoitavana vuonna 2024. Geopoliittisten riskien laajeneminen, inflaatio- ja korkopelot sekä huoli talouskasvun kestävyydestä kasvattavat epävarmuutta markkinoilla.

Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta Evli on onnistunut vahvistamaan asemaansa markkinassa. Kasvua ovat tukeneet laaja tuotevalikoima ja asiakaskunta. Vahvan aseman ja kasvunäkymien myötä varainhoitoyhtiö arvioi liiketuloksen olevan vertailukautta vastaavalla tasolla tai ylittävän sen.

Kommentoi
Ylös
>