Talouden trendit

Elon Musk tienaa yli 300 miljoonaa dollaria kuukaudessa

Miljardööri Elon Muskin varallisuus koostuu useista kasvuyhtiöiden omistuksista.

Elon Musk Tesla

Teslasta ja muista innovatiivisista yrityksistään Elon Musk on hankkinut häikäisevän varallisuuden useiden useissa omistuksissa menestyneissä kasvuyrityksissä. Niiden ansioista Musk on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä – ja aika ajoin myös kaikkein rikkain.

Taloussivusto Forbesin mukaan Muskin nettovarallisuus on tällä hetkellä noin 205 miljardia dollaria. Tällä omaisuudellaan hän jää LVMH:n perustajan, Bernard Arnaultin jälkeen. Arnaultin nettovarallisuus on 221 miljardia dollaria.

Musk on muutakin kuin Teslan perustaja, suuromistaja ja toimitusjohtaja.

Sijoitussivusto Finboldin mukaan Muskin nettovarallisuus määräytyy hänen omistusosuuksiensa perusteella eri kasvuyrityksissä: 20,5 prosenttia Teslassa, 54 prosenttia Starlinkissä, 42 prosenttia SpaceX:ssä, arviolta 74 prosenttia X:ssä (entinen Twitter), yli 90 prosenttia The Boring Companyssa, 25 prosenttia xAI:ssa ja yli 50 prosentin enemmistöomistus Neuralinkissä.

Kuva: Finbold.

Yrityksistä vain Teslan vuoden 2023 tulos, joka oli 17,8 miljardia dollaria, on julkisesti saatavilla olevaa tietoa. Perustuen hänen 20,5 prosentin osuuteensa Teslassa Musk ansaitsi yhtiöstä 3,6 miljardia dollaria. Toisin sanoen hän ansaitsi yli 300 miljoonaa dollaria kuukaudessa.

Forbesin mukaan 45 amerikkalaisen perheen omaisuuden nettoarvo on vähintään 10 miljardia dollaria. Näiden superrikkaiden perheiden yhteenlaskettu arvo on noin 1,3 biljoonaa dollaria eli noin 10 kertaa Warren Buffettin henkilökohtainen omaisuus.

Useat Amerikan rikkaimmista perheistä ovat hankkineet rahansa rakentamalla maan suurimpia yksityisiä yrityksiä. Esimerkiksi Cargill-MacMillan-suvun arvo on yli 60 miljardia dollaria, koska se omistaa noin 88 prosenttia raaka-ainejätti Cargillista.

Vuosi on 2023 on ollut lukuisten ökyrikkaiden juhlaa. 500 rikkaimman ihmisen yhteenlaskettu nettovarallisuus kasvoi 1,5 biljoonalla dollarilla vuonna 2023, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin miljardööri-indeksin mukaan maailman rikkaimmat ihmiset saivat takaisin sen, mitä he menettivät vuonna 2022, jolloin 500 maailman rikkaimman nettovarallisuus laski 1,4 biljoonaa dollaria.

Kommentoi
Ylös
>