Yritysuutiset

Kempower antoi tulosvaroituksen poliittisten lakkojen vuoksi

Kempower laskee vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen ohjeistustaan, mutta pitää koko vuotta koskevan ennustuksensa ennallaan.

Kempower laskee ohjeistustaan vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen osalta johtuen kuljetuksiin vaikuttavista poliittisista lakoista ja myös joidenkin asiakastoimitusten siirtymisestä vuoden 2024 ensimmäiseltä neljännekseltä vuoden 2024 toiselle neljännekselle.

Suomi on kärsinyt kuljetukseen liittyvistä lakoista, jotka ovat vaikuttaneet kaikkiin satamatoimintoihin 11. maaliskuuta 2024 alkaen.

SAK ja sen jäsenliitot ovat päättäneet jatkaa lakkoja pääsiäisviikonlopun yli huhtikuun 1. päivään asti. Meneillään olevien lakkojen satamissa ja raideliikenteen tavaraliikenteessä piti päättyä tulevana maanantaina, mutta SAK:n hallitus päätti keskiviikkona jatkaa lakkoja keskeytyksettä.

Kempower kertoo tiedotteessaan, että lähes 90 prosenttia Suomessa tuotetusta Kempowerin DC -latausteknologiasta menee vientiin. Suomen maantieteellisestä sijainnista johtuen asiakastoimitukset viedään merikuljetuksina Suomen ulkopuolelle.

Uudessa ohjeistuksessaan vuoden 2024 ensimmäiselle vuosineljännekselle Kempower arvioi liikevaihdon olevan merkittävästi alle vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen ja operatiivisen liiketuloksen olevan merkittävästi negatiivinen vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Aiemmin julkaistun ohjeistuksen mukaan Kempower arvioi ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihdon olevan välillä 51–56 miljoonaa euroa ja operatiivisen liiketuloksen olevan merkittävästi alle vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen.

Kempower säilyttää kuitenkin koko vuotta 2024 koskevan ohjeistuksensa ennallaan.

Lakkojen ja viivästyneiden asiakastoimituksien johdosta lykkääntyneen liikevaihdon yhtiö odottaa tuloutuvan vuoden 2024 toisen vuosineljänneksen aikana, kun tilaukset on saatu toimitettua asiakkaille.

Koko vuoden ohjeistuksessaan Kempower arvioi vuoden 2024 liikevaihdon olevan 360–410 miljoonaa euroa olettaen, että valuuttakursseilla ei ole merkittävää vaikutusta. Viime vuonna liikevaihto oli 284 miljoonaa euroa.

Vuoden 2024 operatiivinen liiketulosmarginaali on 5-10 prosenttia.

Eilen torstaina teräsyhtiö Outokumpu laski vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen ohjeistustaan poliittisten lakkojen vuoksi.

Kommentoi
Ylös
>