Arvo-osakkeet

Handelsbankenilta ostosuositus tälle kiinteistöyhtiölle

Castellum on taloudellisesti vakaa ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö.

Tukholman pörssin Large Cap -listalla noteerattu Castellum AB on yksi Pohjoismaiden suurimmista kiinteistösijoitusyhtiöistä, jonka kiinteistöjen arvo on noin 17 miljardia euroa. Yhtiö toimii Ruotsin 17:lla kasvualueella, kuudessa kaupungissa Suomessa sekä Tanskan Kööpenhaminassa.

Castellum on ainoa pohjoismainen kiinteistö- ja rakennusyhtiö, joka on valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin (DJSI).

Yhtiön vertailukelpoiset vuokratuotot kasvoivat tammi-maaliskuussa 2,9 prosenttia. Liikevoitto nousi viime vuoden 1,54 miljardista kruunusta 1,62 miljardiin kruunuun, mikä vastaa 5,3 prosentin kasvua. Kiinteistöjen hallinnoinnista saadut tuotot kasvoivat 13,2 prosenttia.

Castellumin toimitusjohtaja Joacim Sjöberg kertoo, että inflaation torjunnan seurauksena vuokramarkkinat ovat entistä varovaisemmat.

”Olemme varautuneet tiukempiin vuokramarkkinoihin ja meillä on taloudellisia voimavaroja tasoittaa suhdannevaihteluita”, toimitusjohtaja kertoo.

Merkintäoikeusannin, voiton tuottamisen ja kiinteistöjen myynnin jälkeen Castellum on maksanut velkaa takaisin hieman yli 16 miljardia kruunua, ja sen lainojen suhde lainan arvoon on nyt 38,2 prosenttia ja käytettävissä oleva likviditeetti 25 miljardia kruunua.

”Tämä antaa yhtiölle joustavuutta ja mahdollisuuden toimia kannattavien sijoitusmahdollisuuksien pohjalta, joita näemme omassa laajassa kehityssalkussamme vielä vuosien ajan”, Sjöberg toteaa.

Handelsbankenin analyytikot Johan Edberg ja Sebastian Jakobsson näkevät nyt hyvän paikan sijoittaa Castellumiin.

”Kyseessä on taloudellisesti hyvässä valmiudessa oleva suuri kiinteistöyhtiö, jolla on laajasti toimintaa Ruotsin ja Pohjoismaiden markkinoilla. Näemme, että Castellum sietää korkeitakin korkoja, pystyy tekemään merkittäviä sijoituksia ja osallistuu kasvua tuottavaan projektikehitykseen”, Edberg ja Jakobsson toteavat pankin aamukatsauksessa.

Yhtiön sijoitustarina on analyytikoiden mukaan pysynyt ennallaan.

”Uskomme, että Castellum tekee jatkossakin tarvittavia toimenpiteitä sijoittajien luottamuksen ylläpitämiseksi ja pyrkii positioitumaan tärkeänä toimijana sijoittajille, jotka haluavat laajaa hajautusta Pohjoismaiden kiinteistömarkkinoille.”

Analyytikoiden mukaan yhtiön hajautettu portfolio vähentää tiettyjä maantieteellisiä riskejä. Lisäksi osake on heidän mielestään arvostukseltaan kohtuullisella tasolla, joskaan ei aivan alennushintainen.

”Hinnoittelu vaikuttaa houkuttelevalta yhtiölle, joka ei ole riippuvainen yksittäisistä markkinoista. Lisäksi ensi vuonna mahdollisesti palautettavat osingot voivat lisätä kiinnostusta osaketta kohtaan.”

Handelsbanken antaa Castellumin osakkeille ostosuosituksen kolmen kuukauden ajanjaksolle. Kolmen vuoden osakkeen tavoitehinta on 165 kruunua, kun osake hinnoitellaan tällä hetkellä vajaan 132 kruunun hintaan Tukholman pörssissä.

Kommentoi
Ylös
>