Yritysuutiset

Finnair julkisti pirteät matkustajaluvut kesäkuulta

Finnair kuljetti yli miljoona matkustajaa kesäkuussa. Matkustajakäyttöaste kuitenkin laski hieman vertailukaudesta.

Finnair kuljetti kesäkuussa 1 090 600 matkustajaa, mikä oli 9,4 prosenttia enemmän kuin kesäkuussa 2023.

Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna kasvoi kesäkuussa 9,2 prosenttia vertailukaudesta, koska British Airwaysille ulosvuokratut kapearunkokoneet olivat nyt omassa käytössä, kun niiden ulosvuokraus loppui maaliskuussa 2024. Kun lentokoneiden ulosvuokraukset miehistöineen lasketaan mukaan, kasvua oli 11,2 prosenttia Qantas-yhteistyön myötä.

Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 8,2 prosenttia. Matkustajakäyttöaste oli 80 prosenttia laskien 0,7 prosenttiyksikköä vertailukaudesta.

Finnairin liikennetarjonta ja myydyt henkilökilometrit kasvoivat erityisesti Yhdysvalloissa.

Finnairin Aasian-liikenteen tarjonta kasvoi vertailukaudesta 6,1 prosenttia johtuen kapasiteetin lisäyksestä Japaniin. Pohjois-Amerikan-liikenteen tarjonta kasvoi 16,4 prosenttia, mikä johtui Chicagon ja Dallasin lisävuoroista. Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 12,3 prosenttia, koska suurin osa kapearunkokoneiden lisäkapasiteetista allokoitiin Eurooppaan. Lähi-idän kapasiteetti laski 7,0 prosenttia pääasiassa peruttujen Israelin-lentojen takia. Kotimaanliikenteen tarjonta kasvoi 11,3 prosenttia, mikä johtui kapearunkokoneiden kasvaneesta kapasiteetista.

Myydyt henkilökilometrit nousivat vertailukaudesta 6,5 prosenttia Aasian-liikenteessä. Pohjois-Amerikan-liikenteessä ne kasvoivat 17,9 prosenttia, Euroopan-liikenteessä 9,5 prosenttia ja kotimaanliikenteessä 2,0 prosenttia. Lähi-idän-liikenteessä ne laskivat 7,1 prosenttia.

Kesäkuussa Aasian-liikenteessä matkustajakäyttöaste oli 77,7 prosenttia ja Pohjois-Amerikan-liikenteessä 83,8 prosenttia. Euroopan-liikenteen matkustajakäyttöaste oli 81,9 prosenttia, Lähi-idän-liikenteen 74,1 prosenttia ja kotimaanliikenteen 69,3 prosenttia.

Kokonaisrahti- ja postitonnit nousivat 6,9 prosenttia vertailukaudesta, sillä kasvua oli kotimaata lukuun ottamatta kaikilla liikennealueilla. Myydyt rahtitonnikilometrit nousivat 6,6 prosenttia.

Lue myös tämä: Norwegian kasvaa vauhdilla, mutta tuloskunto heikkenee

Kommentoi
Ylös
>