Indikaattorit

Saksan teollisuustilaukset pettivät odotukset

Saksan tehdastilaukset supistuivat yllättäen helmikuussa.

Eilen julkaistun helmikuun tilaston mukaan Saksan kausitasoitetut tilaukset vähenivät 0,9 prosenttia. Tämä oli selkeä pettymys, sillä tilauksien odotettiin niiden odotettiin kasvaneen 1,5 prosenttia, kertoo Handelsbanken aamukatsauksessaa.

”Tammikuussa laskua tuli tarkastetun tiedon mukaan 2,6 prosenttia. Saksan taloudesta saadut luvut ovat olleet viime aikoina positiivisia, kuten myös maan keskuspankin kasvuennuste. Suuristakin vaihteluista tunnettujen tehdastilausten hiipuminen tekee vain pienen särön muuten eheään talouden näkymään”, pankki toteaa.

Yllättävää teollisuustilauksien väheneminen on myös siksi, että euro on heikentynyt viime kuukausina reippaasti suhteessa dollariin. Halventunut euro ei siis ole tuonut odotettua sykäystä Saksan vientisektorille.

Tilausten lisäksi myös teollisuustuotanto oli vaisua – ainakin jos sitä vertaa luottamusindikaattoriin.

Saksalaisten yritysten luottamusta kuvaava Ifo-indeksi nousi maaliskuussa odotettua enemmän. Indeksi nousi maaliskuussa 107,9 pisteeseen, kun ekonomistit odottivat lukemaksi 107,3 pistettä. Edellinen lukema oli 106,8 pistettä.

Yllättäen tuoreimmat luottamusindikaattorin luvut eivät enää seuraa toteutunutta teollisuustuotantoa. Tämä on havaittavissa alla olevasta kuvaajasta ja twiitistä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös