Osakeanalyysit

Inderes: Fortumin osinko houkuttelee

Fortumin kiinnostavin ajuri on osinko, arvioi analyysitalo Inderes.

Fortum pystyy pitämään sähkönsiirtoliiketoiminnan myynnistä saatujen varojen ansiosta lähivuosien osinkonsa 2014 tasolla 1,30 eurossa per osake investointeja vaarantamatta, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. Osinkotuotto nousee yli seitsemän prosentin, mikä on Inderesin mukaan houkutteleva taso nollakorkoympäristössä.

Fortumin arvostustaso jättää varaa tulkinnalle.

Tulospohjaisesti Fortumin osake on Inderesin näkemyksen mukaan kallis. Analyysitalon vuosien 2015 ja 2016 ennusteiden mukaiset P/E-luvut ovat lähes 20x. Tasepohjaisesti osake on kuitenkin edullinen, sillä yhtiön P/B-luku Ruotsin verkon myyntivoitot huomioidennoin 1,0x.

”Matalan tasepohjaisen arvostuksen ja korkean osinkotuoton yhdistelmä antaa mielestämme sijoittajille hyvän turvamarginaalin haastavaa lyhyen aikavälin markkinatilannetta vastaan ja kärsivällisyyttä odottaa investointien tuomaa kasvua”, Inderes toteaa.

Analyysitalon suositus Fortumin osakkeelle on ”Lisää” ja tavoitehinta 21,50 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös