Yritysuutiset

Invesdor laajentaa joukkolainoihin – ensimmäisenä liikkeessä Iron Skyn jatko-osa

Joukkorahoituspalvelu Invesdor laajentaa palveluvalikoimaansa joukkolainoilla. Ensimmäisen Invesdorin kautta järjestettävän joukkolainan liikeeseenlaskija on kuunatsielokuva Iron Skyn jatko-osaa työstävä Iron Sky Universe Oy.

”Olemme innoissamme voidessamme vihdoin julkistaa joukkolainamme sekä yhdistää jälleen kerran voimamme Iron Skyn kanssa”, sanoo Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä.

Iron Skyn joukkolaina avattiin Iron Skyn ja Invesdorin lähipiireille viime keskiviikkona, Invesdor kertoo tiedotteessaan.

Vajaassa viidessä päivässä joukkolainaan on sijoitettu jo lähes 100 000 euroa. Yhtiö on varautunut maksamaan enimmillään kahden vuoden joukkolainalle 4–8 prosentin vuosikorkoa. Iron Sky Universe järjesti vuonna 2014 Invesdorin kautta osakeannin, joka ylitti tavoitteensa viisinkertaisesti.

”Iron Sky the Coming Racen kokonaisbudjetti on 17 miljoonaa euroa. War Bond -joukkolaina on tässä kuviossa käytännössä siltalaina, jolla tuemme elokuvan tuotannon kassavirtaa ja osallistamme Iron Sky -faneja kautta maailman”, kertoo Iron Sky -tuottaja Tero Kaukomaa.

Joukkolainat täydentävät Invesdorin tähän asti osakeanteihin keskittynyttä sijoituskohdetarjontaa. Osakkeisiin verrattuna joukkolainat tarjoavat sijoittajille tasaisempaa tuottoa, sillä niille maksetaan puolivuosittaista korkoa. Lisäksi alkupääoma palautetaan sijoittajille laina-ajan lopuksi. Pörssilistaamattomien yritysten joukkolainat ovat silti korkean riskin sijoituskohteita.

Invesdorin kautta merkittävät joukkolainat ovat siirtokelpoisia arvopapereita eli niillä voi käydä kauppaa. Invesdorin mukaan lainojen jälkimarkkinat ovat tulossa pian ensimmäisten laina-antien päätyttyä. Iron Sky War Bondeilla ei voi käydä kauppaa ensimmäisen kuuden kuukauden aikana lainan liikkeeseenlaskusta.

Toinen Invesdorin joukkolainojen erityispiirre on kysynnän ja tarjonnan perusteella muodostuva korko. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkolainan liikkeeseenlaskija asettaa ehdot, jolla on valmis ottamaan lainaa, kun taas sijoittajat asettavat ehdot, joilla ovat valmiita tarjoamaan lainaa. Tarjouksista muodostuu huutokauppaa muistuttava asetelma, jossa lainan lopullinen korko määräytyy kysynnän mukaan.

”Julkistamme lähiaikoina myös tiukan standardoidun Crowdbond-joukkolainaluokan, joiden uskomme olevan kiinnostava tuote etenkin ammattimaisille sijoittajille”, Mäkelä toteaa. ”Olemme hyvin luottavaisia joukkolainojen suhteen, ja uskomme niistä kehittyvän lähitulevaisuudessa jopa osakeanteja suositumpi tuote.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös