Johdannaiset

Pörssinoteraatuilla sijoitustuotteilla tuottoa myös laskevassa markkinassa

Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden kirjo on laaja, mutta yhteistä niille on, että liikkeellelaskija on pankki tai rahoitusinstituutti. Pörssinoteeratut si­joitustuotteet antavat tavallisesti omista­jalleen oikeuden arvonkehitykseen, joka perustuu kohde-etuuden kehitykseen.

Pörssinoteraattu sijoitustuote: arvopaperi, jolla voi käydä kauppaa pörssissä

Liikkeellelaskija: pankki tai rahoitusinstituutti. On arvo­paperin suunnittelija ja hakee sille noteerauksen pörssiltä

Markkinatakaaja: usein sama taho kuin liikkeellelaskija, varmistaa sen, että arvopaperille on pörssissä osto- ja myyntihinta

Kohde-etuus: esim. osake, osakekori tai indeksi, pörssinoteraatun sijoitustuotteen arvonkehitys riippuu kohde-etuuden arvonkehityksestä

Pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Pörssinoteeratut si­joitustuotteet antavat tavallisesti omista­jalleen oikeuden arvonkehitykseen, joka perustuu kohde-etuuden kehitykseen. Pörssino­teerattu sijoitustuote voi seurata kohde-etuutta monella eri tavoilla. Pörssinoteeratut sijoitustuotteet voidaan jakaa neljään ryh­mään: viputuotteet, osallistumistuotteet, tuottoakohentavat tuotteet ja pääomasuo­jatut tuotteet.

Minifutuureilla saat vipua sijoituksiisi ja voit spekuloida sekä kohde-etuuden nousua että laskua. Kohde-etuus voi olla esim. osake, indeksi, raaka-aine tai valuutta. Lue lisää Minifutuureista täältä!

Bull- ja Bear-sertifikaatti on pörssinoteerattu sijoitustuote kiinteällä vivulla. Sertifikaatin vipuvaikutus mahdollistaa korkeamman tuoton kuin sijoittaminen suoraan kohde-etuuteen. Sertifikaattien vivun kerroin on kiinteä kaupankäyntipäivän aikana, muttei pidemmällä ajanjaksolla. Huomaa, että vipu toimii molempiin suuntiin, eli markkinanäkemyksen ollessa väärä se lisää tappiota. Lue lisää bull- ja bear-sertifikaateista täältä!

Turbowarranteilla voit vivuttaa sijoituksesi, minkä johdosta mahdollinen tuotto on korkeampi kuin sijoittaessa suoraan kohde-etuuteen. Verrattuna muihin pörssinoteerattuihin sijoitustuotteisiin ominaista turboille on erityisesti niiden kohtuullisen lyhyt juoksuaika sekä korkea vipu. Lue lisää turbowarranteista täällä!

Oletko Suomen paras sijoittaja?

Sijoittaja.fi on mukana Sijoittajamestari 2015 -kilpailussa. Siinä käydään kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja raaka-aineilla ja voittajalle palkintona on 100 grammaa puhdasta kultaa!

Sijoittajamestari on Nordic Growth Marketin (NGM) järjestämä kilpailu, jossa sekä uteliaat aloittelijat että kokeneemmat sijoittajat saavat kokeilla osaamistaan kaupankäynnissä hyödykkeillä, indekseillä, osakkeilla ja koroilla. Kauppaa käydään pörssinoteeratuilla sijoitustuotteilla.

Osallistujat sijoittavat 10 000 fiktiivistä euroa, jotka on jaettu tasan viiden eri tuotetyyppin kesken: Bull & Bear-sertifikaatit, Mini Futuurit, Warrantit, Turbowarrantit ja Mini Future BEST/Unlimited Turbo. Osallistuja saa tehdä rajoittamattoman määrän kauppoja saavuttaakseen mahdollisimman suuren arvonnousun.

Bloggaamme kilpailusta ja omasta sijoitusstrategiastamme. Tule mukaan kilpailuun!

Artikkeli on julkaistu alun perin Sijoittaja.fi-sivustolla 21.9.2015.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös