KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Vontobel: Todistettu suorituskyky luo pohjan luottamukselle

vontobel-soutajat-viputuotteet-112016

Vontobel Groupin missio on suojella ja rakentaa varallisuutta, jonka asiakkaat ovat antaneet hoidettavaksi pitkän aikavälin kuluessa.

Olemme erikoistuneet aktiiviseen varallisuudenhallintaan ja räätälöityihin sijoitusratkaisuihin sekä sitoutuneet sveitsiläiseen laatuun ja suoritus-standardeihin. Nämä ovat perusta, jonka takana Vontobel perheet ovat seisoneet sukupolvien ajan.

Vontobel Groupin pääosaaminen on suojella ja rakentaa varallisuutta, hallita omaisuusluokkia aktiivisesti, ja tarjota räätälöityjä sijoitusratkaisuja. Pitkällä aikavälillä olemme sitoutuneet suojaamaan ja rakentamaan varallisuutta jonka asiakkaat ovat meille antaneet hallittavaksi.

Vontobelin yhtiön arvot ovat tulevaisuuden ajattelu, vastuullinen toiminta ja ensiluokkainen sitoutuminen asiakkaille. 31. Joulukuuta 2015 Vontobel Group hallitsi CHF 187.2 miljardin edestä varallisuutta. Noin 1500 työntekijää työskentelee Vontobelille 22 sijainnissa maailmalla. Vontobel Holding AG:n rekisteröidyt osakkeet ovat listattuna SIX Swiss Exchange –pörssissä ja Vontobel perheet ja Vontobelin perustajat omistavat suurimman osan osakkeista ja äänivallasta yhtiössä.

Viputuotteet volatiililla markkinalla

Vontobel on erikoistunut kolmeen sektoriin: Private Banking, Investment Banking ja Asset Management. Usean vuoden kokemuksella Vontobel on vakiinnuttanut asemansa johtavana liikkeellelaskijana finanssituotteille Euroopassa ja Sveitsissä.

On useita syitä käydä kauppaa viputuotteilla. Yksinkertaisesti selitettynä viputuotteet mahdollistavat kaupankäynnin härkä- ja karhumarkkinoilla siitä syystä että ne tarjoavat joustavaa kaupankäyntiä sekä positiivisella että negatiivisella markkinalla.

Sijoittajat rakentavat portfolioidensa perustan osakkeista, bondeista ja rahastoista. Viputuotteet mahdollistavat sijoittajille taktiset liikkeet markkinalla hyväksikäyttäen vahvoja trendejä tietyissä indekseissä, osakkeissa, valuutoissa tai hyödykkeissä, tähdäten lisätuottoon. Tällä tavoin rakennettu portfolio sekä yksinkertaistaa että lisää mahdollisuuksia sijoittajalle.

Lisänä tavalliseen kaupankäyntiin ja salkun vivuttamisen lisäksi viputuotteet ovat hyvä työkalu suojata nykyinen portfolio. Shortti tai Bear-sertifikaatti, niinkuin sitä kutsutaan, mahdollistaa sijoittajan suojaamaan salkun tietyllä aikavälillä. Nykytilanteessa olemme havainneet sijoittajien käyttävän näitä tuotteita valuuttakaupankäyntiin, mutta myös kultaan, öljyyn ja indekseihin.

Nykyään on olemassa kaksi pääkategoriaa pörssitreidattuja tuotteita. Bull ja Bear -sertifikaatit ovat usein kuvattu vakiintuneiksi pörssitreidatuiksi tuotteiksi ja niitä käyttävät pääosin aktiiviset päiväkaupankävijät, shorttaajat ja swing trading –strategioiden hyödyntäjät. Niinkutsut Knock-Out –sertifikaatit, Minifutuurit ja Unlimited Turbot ovat myös valikoimassa keski- ja pitkän aikavälin strategioissa. Näiden tuotteiden tarkoitus on tarjota sijoittajalle epäsuhtainen vipuvaikutus tiettyyn hintamuutokseen, samalla ottaen riskiä myös pääoman menettämiseen kokonaisuudessaan. Kaikki kategoriat tarjoavat laajan valikoiman kyseisiä markkinoita, kuten esimerkiksi indeksejä, osakkeita, valuuttoja, arvometalleja ja hyödykkeitä. Kaikki nämä tuotteet ovat saatavilla NGM -markkinalla joka on pohjoismainen johdannaispörssi, mutta myös Nasdaq OMX:stä.

Kuten tuotteen nimi viittaa, Knock-Out sertifikaatilla on ”knockout barrier”. Jos kohteen hinta liikkuu tiettyy rajaan, tuote erääntyy arvottomana välittömästi. Sijoittaja altistuu vipuvaikutukselle sekä hyvässä että pahassa, sillä vipu toimii toimii molempiin suuntiin. Bull & Bear –sertifikaatit ovat tunnettuja vakaasta vipuvaikutuksesta, riippuen mihin suuntaan kurssi liikkuu. Verrattuna tavallisesti lineaariseen vipuvaikutteeseen knockout tuotteissa, Bull & Bear –sertifikaatit tarvitsevat vahvan trendin kohteessaan. Sivuttaismarkkina saattaa nopeasti johtaa merkittäviin tappioihin. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että jos sertifikaatti häviää tänään 50% arvostaan, sen täytyy nousta 100% seuraavana päivänä palatakseen lähtöarvoonsa. Jos sijoittajat tahtovat ottaa position keskipitkän aikavälin odotettuun nousuun kohde-etuudessa, he yleensä valitsevat mieluummin Knock-out –sertifikaatin keskitason vipuvaikutuksella. Joka tapauksessa haittapuolena Knock-out –sertifikaateissa on, että vivun teho laskee mikäli markkina kehittyy odotettuun suuntaan, mikä tarkoittaa että nousun jatkuessa vipu ei enää toimi täydellä tehollaan.

Johtopäätöksenä, on monia syitä käydä kauppaa viputuotteila jotka mahdollistavat sijoittajille taktisen toiminnan markkinalla, käyttäen vahvoja trendejä kohde-indekseissä, osakkeissa, valuutoissa tai hyödykkeissä, ja täten ansaita lisätuottoja. Tutustu tarkemmin Vontobelin tuotevalikoimaan täällä: certificates.vontobel.com. Ja seuraa blogiamme mihin päivitämme säännöllisesti kiinnostavia sijoitusideoita.

Seuraa meitä Twitterissä @Vontobel_FP_FI

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös