Markkinakommentit

Clinton vai Trump? Näin vaikutukset näkyisivät finanssimarkkinoilla

Kuva: Gage Skidmore

Kuva: Gage Skidmore

Jännitys tiivistyy maailman kenties tärkeimpien vaalien ovella. Yhdysvallat valitsee maalle uuden presindentin huomenna tiistaina.

Viime päivinä kahden pääehdokkaan kannatukset ovat olleet kutkuttavan lähellä toisiaan, mutta ihan viime metreillä Clinton näyttää vahvistavan asemiaan. Vaalimatematiikan huomioiva arvostettu FiveThirtyEight -sivusto ennustaa Clintonille voittoa lähes 72 prosentin todennäköisyydellä. Trumpin jokeri saattaa kuitenkin olla niin sanotut hiljaiset äänestäjät, jotka eivät gallupkyselyissä ehkä tunnusta kannattavansa Trumpia, mutta käyttäytyvät äänestyskopilla toisin.

Mitä sijoittajan tulee ajatella USA:n vaaleista?

Clintonin valinnan nähdään edustavan jatkoa presidentti Obaman harjoittamalle politiikalle. Osakemarkkinat todennäköisesti tervehtisivät hänen valintaansa kohtuullisella kurssinousulla, arvioi OP Varallisuudenhoidon strategi Jarkko Soikkeli.

Trumpin kannatuksen nousuun osakemarkkinat ovat sen sijaan reagoineet S&P 500 -indeksin pisimmällä yhtäjaksoisella laskuputkella 36 vuoteen. Soikkelin mukaan Trumpin toteuttamaa politiikkaa on vaikea ennustaa ja osa hänen lupaamista toimista ovat niin villejä, että on vaikea nähdä edustavatko ne todellisia tulevia toimenpiteitä vai ovatko ne pelkästään huomionkipeän ehdokkaan mediatemppuja.

”On selvää, että vaikka hänen radikaaleimpia ehdotuksiaan ei toteutettaisi, jarruttaisi hänen hallintonsa todennäköisesti erilaisten kansainvälisen kaupan neuvotteluja luoden epäilyksen varjon myös Yhdysvaltain tekemille myönnytyksille mm. ilmastopolitiikassa”, Soikkeli tuumaa.

Jos Trump valittaisiin presidentiksi, olisi ensireaktio Soikkelin mukaan hyvin todennäköisesti negatiivinen – osakekurssit sukeltaisivat, luottoluokituksiltaan vahvimpien maiden joukkolainojen korot laskisivat ja heikoimpien luottoluokituksen yrityslainojen riskilisät nousisivat.

”Erityisen haavoittuvaisia olisivat kehittyvien markkinoiden osakkeet, valuutat ja paikallisvaluutoissa noteeratut joukkolainat. Meksikon peso on jo tähänkin asti toiminut kuumemittarina Yhdysvaltain presidentinvaalien kannatusluvuille.”

1 kommentti
SalkunRakentaja
Salkunrakentaja 8.11.2016
| |
Vaalit ratkeavat käytännössä keskiviikkoa aamuna noin klo 6.00 Suomen aikaa. Näin äänestys etenee eri osavaltioissa: http://kokko1987.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225689-yhdysvaltain-jannitysnaytelman-aikataulu-mika-osavaltio-ja-mihin-aikaan

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös