Markkinakommentit

Korkomarkkinoilta vaikea löytää tuottavia sijoituskohteita

Keskuspankkien toimet tukevat yhä osakesijoituksia, eivät korkosijoituksia.

Vaikka keskuspankit Euroopassa ja varsinkin Yhdysvalloissa ovat vähitellen kiristämässä historiallisen kevyttä rahapolitiikkaa, ovat korot yhä poikkeuksellisen alhaalla.

Esimerkiksi korkean luottoriskin yrityslainojen tuotto on painunut alle 2,5 prosentin, mikä on kaikkien aikojen alhaisin taso.

Myös valtiolainojen korot ovat edelleen alhaalla. Viime vuoden lopulla Yhdysvaltojen 10 vuoden velkakirjan korko nousi jo lähes 2,6 prosenttiin, mutta on laskenut sen jälkeen kuluvan vuoden aikana 2,2 prosenttiin.

USA valtiolaina korkotuotto

”Korkomarkkinoilla korot ovat Trump-euforian jälkeen Yhdysvaltojen osalta laskeneet alimmille tasoilleen tänä vuonna – edelleen käynnissä olevasta keskuspankin korkojen normalisoinnista huolimatta”, toteaa OP Varainhoidon strategi ja varainhoitaja Harri Kojonen pankin markkinakatsauksessa.

Kojosen mukaan globaalisti lainojen ostot keskuspankkien taholta jatkuvat edelleen massiivisina ja vaimentavat täten korkojen nousumahdollisuuksia. Hyötyjiä ovat osakesijoittajat.

”Nämä toimet edelleen äärimmäisen matalina pysyttelevien ohjauskorkojen kera tukevat sijoitusmarkkinoita vahvasti. Korkomarkkinoilta on edelleen erittäin vaikeaa löytää riskiin nähden houkuttelevia sijoituskohteita ja tämä luonnollisesti rohkaisee sijoittajia riskillisempiin sijoituskohteisiin kuten osakkeisiin tai yhä heikomman luottoluokituksen lainoihin.”

Kojosen mukaan monet sijoittajat etsivät tuottoja myös uskaltautumalla heikon likviditeetin sijoituksiin kuten Private Equity-rahastoihin.

Kommentoi
Ylös
>