Markkinakommentit

Korkomarkkinoilta vaikea löytää tuottavia sijoituskohteita

Keskuspankkien toimet tukevat yhä osakesijoituksia, eivät korkosijoituksia.

Vaikka keskuspankit Euroopassa ja varsinkin Yhdysvalloissa ovat vähitellen kiristämässä historiallisen kevyttä rahapolitiikkaa, ovat korot yhä poikkeuksellisen alhaalla.

Esimerkiksi korkean luottoriskin yrityslainojen tuotto on painunut alle 2,5 prosentin, mikä on kaikkien aikojen alhaisin taso.

Myös valtiolainojen korot ovat edelleen alhaalla. Viime vuoden lopulla Yhdysvaltojen 10 vuoden velkakirjan korko nousi jo lähes 2,6 prosenttiin, mutta on laskenut sen jälkeen kuluvan vuoden aikana 2,2 prosenttiin.

USA valtiolaina korkotuotto

”Korkomarkkinoilla korot ovat Trump-euforian jälkeen Yhdysvaltojen osalta laskeneet alimmille tasoilleen tänä vuonna – edelleen käynnissä olevasta keskuspankin korkojen normalisoinnista huolimatta”, toteaa OP Varainhoidon strategi ja varainhoitaja Harri Kojonen pankin markkinakatsauksessa.

Kojosen mukaan globaalisti lainojen ostot keskuspankkien taholta jatkuvat edelleen massiivisina ja vaimentavat täten korkojen nousumahdollisuuksia. Hyötyjiä ovat osakesijoittajat.

”Nämä toimet edelleen äärimmäisen matalina pysyttelevien ohjauskorkojen kera tukevat sijoitusmarkkinoita vahvasti. Korkomarkkinoilta on edelleen erittäin vaikeaa löytää riskiin nähden houkuttelevia sijoituskohteita ja tämä luonnollisesti rohkaisee sijoittajia riskillisempiin sijoituskohteisiin kuten osakkeisiin tai yhä heikomman luottoluokituksen lainoihin.”

Kojosen mukaan monet sijoittajat etsivät tuottoja myös uskaltautumalla heikon likviditeetin sijoituksiin kuten Private Equity-rahastoihin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös