Kumppaniblogit

”Aktiivinen salkunhoito on kannattavaa”

Vertailuindeksin voittaminen on mahdollista. Oksaharju puhuu meillä siitä, joten osittain siksikin olen keskittynyt siihen mikä toimii parhaiten useimmille sijoittajille. Siis korkeintaan kahden käden sormilla laskettavissa olevia sijoittajia lukuun ottamatta meille kaikille muille. Hyvin harvat ovat pystyneet lyömään omia sijoituksia hyvin kuvaavaa vertailuindeksiä – johdonmukaisesti – yli kymmenen vuoden ajan.

Kuulen usein väitettävän, että vertailuindeksin tai kustannustehokkaan indeksirahaston tuotto on helppo lyödä. Tällainen väittämä on älyllisesti vaarallinen, koska tilastot väittävät jotain muuta. Lisäksi ”vertailuindeksin lyöminen” riippuu ratkaisevasti kolmesta asiasta.

  1. Ensinnäkin, onko vertailuindeksissä huomioitu osingot? Usein näin ei ole, vaikkakaan esimerkiksi rahastojen osalta salkun tuoton vertailemista hintaindeksiin ei juurikaan enää näe.
  2. Toiseksi, vastaako vertailuindeksi sijoitustoimintaa? Esimerkiksi vertaamalla Small Cap Value -sijoittamista samaisen markkinan yleisindeksiin, kuka tahansa voi voittaa indeksin.
  3. Kolmanneksi, onko indeksiä voitettu muuta kuin sattumanvaraisesti? Sattumanvaraisuuden poistamiseksi tarvitaan vähintään 10 vuoden vertailujakso. Valitettavan usein otsikoita revitellään edelleen kolmen vuoden tuottoluvuilla.

Mikäli yllämainitusta huolimatta olet saanut oikeudenmukaista vertailuindeksiä parempaa tuottoa, yli kymmenen vuoden ajalta, olet todennäköisimmin joko sijoittanut Berkshire Hathawayhin, kehittyville markkinoille tai johonkin muuhun tehottomammassa seurannassa olevalle ”markkinalle”. Muussa tapauksessa joko huijaat itseäsi, tai sitten olet yksi muutamasta elossa olevasta todellisesta sijoittajagurusta.

Jälkimmäisessä tapauksessa – ole yhteydessä 🙂

Sano kyllä tuotoille, ei kuluille. Valitse Superrahasto Suomi.
Superrahasto Suomi on markkinoiden ainoa täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Ei merkintä- tai lunastuspalkkioita, ei hallinnointipalkkiota, ei mitään.

Superrahastolla säästät ilman kuluja tuhansia euroja enemmän verrattuna tavalliseen rahastoon, jossa on hallinnointipalkkio.

Superrahasto tarjoaa säästötiliä parempaa tuottoa, yhtä helppoa säästämistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös