Talouden trendit

Bitcoinia voi oikeasti käyttää vaihdon välineenä

Bitcoin on muutakin kuin pala koodia, sillä voi oikeasti ostaa tavaraa ja palveluita. 

Bitcoin on muutakin kuin pala koodia, sillä voi oikeasti ostaa tavaraa ja palveluita.

Kuluvien viime vuosien aikana yksi sijoitus on kiinnittänyt sijoittajien huomiota potentiaalinsa ja korkean tuottonsa takia. Kyse ei ole kullasta tai amerikkalaisen superyhtiön osakkeista, vaan maailman ensimmäisestä kryptovaluutasta, bitcoinista.

Bitcoinin käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ja kryptovaluutan kurssi on noussut samaan aikaan satoja prosentteja. Vielä muutamia vuosia takaperin Bitcoin oli hyvin pienen ihmisryhmän marginaalinen ajanviete, mutta nyttemmin käsite on yleisesti tuttu lähestulkoon kaikille.

SalkunRakentajan ”Bitcoin mediassa”-sarjassa käsitellään bicoiniin liittyviä väitteitä ja niiden alkuperää. Bitcoinin ja kryptovaluuttojen yleistyessä on yhä tärkeämpää, että etenkin talouden ja teknologian parissa työskentelevät ihmiset ymmärtävät kryptovaluuttaa ja osaavat kiinnittää huomionsa olennaisiin seikkoihin epäolennaisten väärinkäsityksien sijasta. Sarjan aikaisemmissa osissa on käsittelty bicoinin turvallisuutta, laillisuutta ja energiakulutusta. Tässä osassa keskitytään bitcoiniin maksuvälineenä.

Bitcoin, vaihdon väline

Bitcoinin alkuvaiheiden maine internetin ”pahana rahana” on synnyttänyt väärinkäsityksen, ettei bitcoinilla voisi ostaa mitään. Oletus on vahvasti sukua ajatukselle, että bitcoinia käytetään vain huumekauppiaiden, nörttien ja muiden keskuudessa. Kuten oletus bitcoinista rikollisten rahana, myös tämä on kaukana todellisuudesta.

Kiinnostus bitcoinia kohtaan ja valuutan kasvanut arvo ovat saaneet yhä useamman yrittäjän hyväksymään bitcoin-maksut. Bitcoinilla maksaminen on helppoa etenkin internetissä, eikä bitcoinin käyttäminen vaadi erityisiä rekisteröitymisiä, luottokorttitietoja tai muista vastaavia tekijöitä, jotka nostavat kynnystä maksaa palveluissa.

Nykypäivänä bitcoin-maksuja hyväksytään laajasti sekä kotimaassa että ulkomailla. Monet merkittävät toimijat, kuten esimerkiksi maailman suurin pelikauppa Steam, maailman suurimpiin kuuluva yritys Microsoft sekä hiukan alle kolmannesta internet-sivuista pyörittävä WordPress.com hyväksyvät kaikki bitcoin-maksut. Myös kotimaassa bitcoin-maksaminen on hyvässä asemassa: bitcoineja hyväksytään maksuksi muun muassa useammassa Helsingin tavallisessa kivijalkaruokakaupassa ja Suomessa on ostettu bitcoinilla esimerkiksi Tesla-sähköauto.

Bitcoinilla voi ostaa maailmalta jo paljon asioita

Bitcoinilla voikin nykyaikana ostaa käytännössä mitä tahansa asunnoista vuohiin. Internet on pullollaan erilaisia nettikauppoja, jotka tarjoavat tuotteitaan bitcoineja vastaan. Lisäksi markkinoille on tullut jo useita bitcoin-luottokortteja, eli tavallisen Visan tai Mastercardin tavoin toimivia luottokortteja, joihin käyttäjä voi ladata arvoa bitcoineilla. Myös Suomeen ollaan tuomassa omaa bitcoin-prepaid-korttia. Bitcoin-kortin avulla bitcoin-käyttäjä voi maksaa missä tahansa palvelussa, joka hyväksyy Visan tai Mastercardin.

Eurooppalaisissa maissa bitcoin-maksaminen on saamassa jopa julkista jalansijaa. Esimerkiksi Ruotsin ulosottoviranomainen on jo hyväksynyt bitcoinit maksuna velasta. Sveitsissä puolestaan jo kaksi osavaltiota antaa asukkaidensa maksaa julkisia maksuja, kuten terveyskeskusmaksuja, bitcoineilla.

Suomessa bitcoineilla voi maksaa käytännössä minkä tahansa perusmuotoisen laskun. Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva suomalainen bitcoin- ja lohkoketjuyritys Prasos Oy tarjoaa Bittiraha.fi-portaalinsa kautta laskunmaksupalvelua, jonka avulla bitcoineilla voi maksaa vaikka vuokran tai luottokorttilaskun.

Bitcoinin alkuvuosina bitcoinin käyttökohteiden määrä oli hyvin rajallinen, mutta valuutan kehityttyä se on muuttunut.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Coinmotionin​ ​kautta​ ​voit​ ​ostaa, myydä​ ​ja​ ​säilyttää​ ​bitcoineja​ ​turvallisesti.​ Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>