Osakesäästäjien aamupala

Wall Streetin osakestrategit nostaneet kilpaa näkemystään S&P 500-indeksin kehityksestä

Euroopan osakemarkkinat päätyivät vaihteeksi torstaina plussalle, Stoxx Europe 600 +0,60 %. Yksittäisistä maista Saksan DAX kallistui 0,31 % ja Lontoon FTSE 100 1,05 %. Myös Espanjassa käytiin osakekauppaa nousevin kurssein Katalonian aluevaalien aattona. Katalonian vaaleissa kolme itsenäisyysmielistä puoluetta saivat yhteensä 70 paikkaa 135 paikasta. Vaalitulos ei kuitenkaan tarkoita, että Katalonian itsenäistyminen olisi yhtään lähempänä.

Suomen osakemarkkinat

Helsingin pörssi sulkeutui torstaina plussalle, OMX Helsinki +0,55 %. OMX Helsinki 25-indeksin listalla Nokia (+3,98 %) ja Outotec (+2,20 %) kallistuivat eniten.

Konevuokraaja Cramo harkitsee yhtiön Siirtokelpoisten tilojen -liiketoiminnan eriyttämistä omaksi yhtiökseen. Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnalla on Cramon mukaan rajalliset operatiiviset synergiat Kone- ja laitevuokraus -liiketoiminnan kanssa sekä liiketoimintamallin että asiakaskunnan osalta. Cramo tekee päätöksen Siirtokelpoisten tilojen osalta vuoden 2018 aikana. Yhtiön hallitus pitää mahdollisena sen listaamisen pörssiin. Vuonna 2016 kyseisen segmentin liikevaihto oli 118 miljoonaa euroa ja liikevoitto ennen liikearvon poistoja 31 miljoonaa euroa.

Suomen työttömyysaste oli marraskuussa 7,1 %, kertoi perjantaina Tilastokeskus. Viime vuoden marraskuussa lukema oli 8,1 %. Työttömyysasteen trendi sitä vastoin oli marraskuussa 8,1 %.  Työllisyysaste on niin ikään kehittynyt selvästi hyvään suuntaan viimeisen vuoden aikana. Marraskuun työllisyysaste oli 70,4 %, kun se vuotta aiemmin oli 67,7 %. Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli niin ikään 70,4 %.

Yhdysvaltain osakemarkkinat

Wall Street päätyi torstaina plussalle, S&P 500 +0,20 %. Yksittäisistä sektoreista energia kallistui peräti 2,15 %.

Wall Streetin osakestrategit ovat nostaneet kilpaa viime aikoina arvioitaan S&P 500-indeksin tulevan vuoden kehityksestä. Tuoreimpana Credit Suissen Jonathan Golub arvioi indeksin päätyvän ensi vuoden loppuun mennessä 3000 pisteeseen. Well Fargon Chris Harvey odottaa pistelukua 2863. Aiemmin tällä viikolla Citigroupin Tobias Levkovich ja Canaccord Genuityn Tony Dwyer nostivat arviotaan 2800 pisteestä 3100 pisteeseen. Nostojen taustalla on tuleva USA:n yhteisöveron keventäminen, minkä ansiosta yhtiöiden nettotulokset keskimäärin kohoavat.

 

 

Kommentoi
Ylös
>