Talouden trendit

Facebookin Mark Zuckerberg todisti kongressille

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg todisti tiistaina Yhdysvaltojen kongressille Facebookin tietoturvaan liittyen.

Facebookin toimitusjohtajan todistaminen kongressin edessä liittyy Facebookin saamaan kritiikkiin ja siihen, että Cambridge Analytica onnistui keräämään kymmeniä miljoonia Facebook-profiileja. Tietoja kerättiin ”thisisyourdigitallife”-sovelluksen avulla akateemisiin tarkoituksiin ja sadoille tuhansille ihmisille maksettiin persoonallisuustestin ottamisesta.

Yrityksessä työskennellen Christopher Wylien mukaan Cambridge Analytica keräsi käyttämiään tietoja rakentaakseen malleja, joiden avulla tietoja voitaisiin hyödyntää poliittisiin tarkoitusperiin.

Kongressiin 44 senaattoria hiillostivat Zuckerbergiä lähes viisi tuntia Facebookin tietovuotoon liittyen, sekä Venäjän mahdollisesta sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin.

Zuckerberg otti vastuuta Facebookin tekemistä virheistä ja pyysi anteeksi, mutta samalla puolusti sosiaalisen median tuomaa arvoa ja muistutti, että Facebookin kehittämiä palveluita käytetään viestintään 100 miljardia kertaa päivässä.

Reuters analysoi tilanteen niin, että Zuckerberg onnistui vastauksissaan, eivätkä senaattorit saaneet hänestä irti spesifisiä lupauksia uuteen säätelyyn liittyen. Zuckerbergin kyllä sitoutui korjaamaan Facebookin tekemät virheet, mutta vastaukset olivat yleisellä tasolla.

Bloombergin mukaan yhtenä lopputulemana oli, että senaattorit kyseenalaistivat Facebookin anteeksipyynnöt ja lupaukset paremmasta huomisesta. Senaattorit ihmettelivät miten tämän päivän lupaukset eroavat menneistä lupauksista ja miksi heidän tulisi luottaa siihen, että Facebook todella tekee tarvittavat muutokset yksityisyyden suojan parantamiseksi.

Osa kysymyksistä oli mielenkiintoisesti muotoiltuja. Senaattori Dick Durbin aloitti kysymällä haluaisiko Mark Zuckerberg jakaa muiden kanssa tiedon siitä missä oli nukkunut viime yönsä. Zuckerberg vastasi kieltävästi, jonka jälkeen Durbin pääsi jatkamaan oikeudesta yksityisyyteen ja tietosuojaan ja miten Facebook kerää tietoja käyttäjiltään.

Kun todistaminen kestää pitkään, on mahdollisia kulmia paljon. Esimerkiksi Iltalehti kertoo lähinnä siitä, miten Facebook käy ”asevarustelua” Venäjän kanssa.

Sijoittajan kannalta Zuckerbergin kuuleminen on kuitenkin otettu positiivisesti vastaan.

Facebook, Zuckerberg todisti Kongressi ja osakurssi nousi.

Voi olla, että kun vuosi mennään eteenpäin niin tätä kohua ei muista juuri kukaan ja asiat alkavat asettumaan.

Lue lisää:

Kannattaako kohun keskellä sijoittaa – case Facebook.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös