Sijoitusideat

Nordea: Nostolaitevalmistajat Konecranes ja Cargotec ovat houkuttelevasti hinnoiteltuja

Nordea toistaa Konecranesin osakkeen ostosuosituksen ja 49 euron tavoitehinnan.

Nordea toistaa Konecranesin osakkeen ostosuosituksen ja 49 euron tavoitehinnan.

Konecranesin vuoden ensimmäiseen neljänneksen osoittavan uusien tilausten kasvaneen vuodentakaisesta noin seitsemän prosenttia, Nordea toteaa aamukatsauksessaan. Teollisuuden parantunut vire näkyy viiveellä myös Konecranesin jälkisyklisessä liiketoiminnassa.

Alkuvuoden tuloksissa näkynee myös jonkin verran valuuttavastatuulta, mutta Nordea odottaa huomion siirtyvän vähitellen kasvuun.

Myös tärkeässä palveluliiketoiminnassa pankki odottaa kasvun kiihtyvän, kun Konecranes siirtää painopistettään kasvuun mittavien kannattavuustoimien jälkeen.

”Odotamme Konecranesilta vahvaa tuloskasvua tulevina vuosina, ja osakkeen arvostus on mielestämme houkutteleva”, Nordea toteaa.

Myös Konecranesin kilpailijan Cargotecin osake on Nordean mukaan edullisesti arvostettu, mutta analyytikoiden konsensusennusteet ovat pankin mielestä hieman korkeat.

”Odotamme Cargotecin hyötyvän teollisuuden vahvasta vedosta ja odotamme myös parannusta kannattavuuteen, mutta tästä huolimatta ennusteemme ovat konsensusennusteita matalammat.”

Varsinkin uusien tilausten suhteen Nordean Cargotec-ennusteet ovat noin seitsemän prosenttia odotuksia varovaisemmat.

Nordean suositus Cargotecin osakkeelle pysyy ennallaan tasolla osta, mutta tavoitehinta laski aamun päivityksessä 58 eurosta 54 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös