Kasvuosakkeet

Megatrendeistä hyötyvä ABB nousi Nordean mallisalkkuun

ABB konepajayritys

Kuva: ABB, Jonas Bilberg

Ruotsalais-sveitsiläinen konepajayritys ABB kasvaa kiihtyvään tahtiin automaatio- ja robotiikkaratkaisujensa turvin, uskoo Nordea.

Nordea kertoi eilen nostavansa ABB:n pohjoismaiseen mallisalkkuunsa. Yhtiö valmistaa ja myy sähköistystuotteita, teollisuusautomaatiota, teollisuusrobotteja ja liiketoimintaratkaisuja. Sillä on toimintaa yli 100 maassa.

Nordea uskoo, että konepajajätin kasvu on kiihtymässä.

”Vaikka ABB operoi rakenteellisesti houkuttelevilla toimialoilla, kuten sähköistäminen ja teollinen automaatio, ei yhtiö ole onnistunut kasvattamaan tulostaan toivotulla tavalla. Useamman tehostamisohjelman ja parantuneen tilausaktiviteetin jälkeen tilanne näyttää mielestämme nyt selvästi valoisammalta”, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan.

Nordea uskoo konepajayhtiön liiketoiminnan jälkisyklisen luonteen siivittävän tilausvirran kiihtyvään kasvuun.

”Merkkejä tästä saatiin jo edellisen tulosraportin yhteydessä ja yhtiö kertoo odottavansa pienempien tilausten pysyvän korkealla tasolla myös jatkossa. Näkymät isojen tilausten suhteen ovat myös parantuneet perustuen kohoavaan tarjousaktiviteettiin. Lisäksi merkit palkkainflaation kiihtymisestä saattavat tukea investointeja automaatioon ja robotiikkaan entisestään.”

Lisäksi isojen tilausten kiihtyminen saattaisi nostaa yhtiön viimeisen viiden vuoden aikana hitaasti noussutta kannattavuutta.

Yhtiön osake on Nordean mielestä edullinen. Osakkeen arvostus EV/EBIT –kertoimella on Nordean ensi vuoden tulosennusteella vain 0,8x. Se on selvästi verrokkejaan sekä pohjoismaista konepajasektoria edullisempi.

”ABB:n osake hinnoitellaan 10‐20 %:n alennuksella suhteessa useimpiin verrokkeihin, vaikka mielestämme yhtiön kasvunäkymät ovat verrokkeihin nähden paremmat. Tällä hetkellä useat teollisuuden ennakoivat indikaattorit ovat pehmenemässä, mutta ABB on vasta pääsemässä vauhtiin jälkisyklisen liiketoimintajakaumansa ansiosta”, Nordea toteaa.

Osakkeen edullisen arvostuksen kruunaa lähes seitsemän prosentin ennustettu kassavirtatuotto tuleville vuosille.

Nordean suositus osakkeelle on osta ja tavoitehinta 232 ruotsin kruunua.

ABB konepaja osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös