Yritysuutiset

Facebook aloittaa uuden kryptovaluutan testaamisen

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,
Facebookin perustaja Mark Zuckerberg. Kuva: Brian Solls.

Facebook aikoo julkaista uuden kryptovaluutan ensi vuonna.

Brittimedia BBC kertoo, että Facebook aikoo julkaista oman kryptovaluuttansa ensi vuonna. Suomessa asiasta kertoo Bittiraha.fi-sivusto viikkokatsauksessaan.

Facebook aikoo aloittaa kryptovaluuttansa testaamisen jo tämän vuoden aikana, ja valuutta voi olla julkisesti käyttövalmis jo vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Facebookin kryptovaluutan nimeksi on ilmeisesti tulossa GlobalCoin ja siitä on tarkoitus tehdä kansainvälinen maksujärjestelmä. Valuutan käyttöönoton ensimmäisessä vaiheessa sitä voisi käyttää noin tusinassa kaupungissa.

Yhtiö haluaa luoda kryptovaluutan, joka tarjoaa edullisen ja turvallisen tavan maksusiirtoihin riippumatta siitä, onko käyttäjällä pankkitiliä vai ei.

WhatsAppin ja Instagramin omistava sosiaalisen median jättiläinen toivoo voivansa poistaa taloudelliset esteet kilpailussa pankkeja vastaan vähentämällä pankkisiirtojen kustannuksia.

Facebook ei ole lanseerassa digitaalista valuuttaa ensimmäistä kertaa. Jo 10 vuotta sitten Facebook otti käyttöön Facebook Credits -nimisen virtuaalivaluutan, jonka avulla oli mahdollista ostaa sovelluksiin laajennuksia sosiaalisen median kautta.

Facebook kuitenkin lopetti projektin vain alle kahden vuoden jälkeen, koska se ei saavuttanut käyttäjien keskuudessa suosiota.

Nyt Facebook on ryhtynyt solmimaan sopimuksia yritysten, pankkien ja maksunvälittäjien kanssa uuden kryptovaluutan käyttöönotosta. Yhtiö muun muassa tulee antamaan alennuksia siirtokustannuksista, jos yritykset käyttävät sen omaa kryptovaluuttaa. Facebookin yhteistyökumppaneihin kuuluvan ainakin Western Union ja Bank of England.

Vahvan sosiaalisen median asemansa vuoksi Facebookin omalla kryptovaluutalla on poikkeuksellisen suuri potentiaali verrattuna moniin muihin vaihtoehtoisiin vaihtoehtovaluuttoihin.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös