Sijoittajan verotus

Walhroos: Omistamisesta on Suomessa tehty erittäin monimutkaista ja kallista

Sampo-konsernin, UPM:n sekä Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos esiintyi viime toukokuussa Helsingissä Suuri Osakesäästäjäpäivä -sijoitustapahtumassa. 

Wahlroos kritisoi puheessaan hallitusneuvottelija Antti Rinteen suunnitelmia käyttää merkittävästi lisää rahaa pysyviin menolisäyksiin sekä investointeihin. 

“Velanottaminen ja kansan lahjominen niillä rahoilla ei ole mitään muuta kuin kansan lahjomista sen omilla rahoilla”, Wahlroos huomautti.

Wahlroos puhui myös yksityisestä omistamisesta ja sen tärkeydestä. Hänen mukaan Suomessa ei ymmärretä, kuinka tärkeää yksityinen omistaminen on.

”Omistajuus on Suomessa aliarvostettua, koska perinteisesti olemme halunneet, että se on aliarvostettua. Suomalaisessa politiikassa omistamisen edistäminen ja korostaminen on lähes kiellettyä”, Wahlroos tuumaa.

Wahlroos vertaa tilannetta Ruotsiin. Suomessa teollinen investointitaso on tänä päivänä noin puolet pienempi kuin Ruotsissa bruttokansantuotteeseen suhteutettuna. Syy tähän eroon on Wahlroosin mielestä omistamisen arvostuksen puute Suomessa.

”Suomen naapurimaat ymmärtävät, kuinka tärkeää omistaminen on. Me Suomessa teemme lähes kaiken sen eteen, että omistaminen olisi mahdollisimman vaikeaa”, Wahlroos toteaa viitaten pääomatulojen verotuksen kiristyksiin.

Suomessa on nostettu pääomatuloveroprosenttia noin 70 prosenttia viimeisen 15 vuoden aikana, Wahlroos muistuttaa.

Wahlroosin mielestä Suomesta ei tule hyvä paikka, ellemme kunnioita omistusoikeutta ja omistamista enemmän kuin aikaisemmin ja edistä myös sitä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös