Oma talous

Korkokatto vaikuttaa jo nyt – kulutusluottojen korot laskeneet jopa 52 prosenttia

Syyskuussa 2019 voimaan astunut kulutusluottoja koskeva lakimuutos on ollut positiivinen muutos kuluttajan kannalta.

Lakimuutoksen ansiosta uusien vakuudettomien kulutusluottojen korot ovat laskeneet huomattavasti, kertoo VertaaEnsin.fi-palvelu.

Muutoksen jälkeen kulutusluotoista saa periä enintään 20 prosentin nimelliskoron, ja lisäkulut saavat olla enintään 150 euroa vuodessa. Nämä kaikki vaikuttavat todelliseen vuosikorkoon, ja aikaisemmin vakuudettomien lainojen kulut saattoivat olla todella suuria. Joidenkin lainojen todelliset vuosikorot kohosivat jopa satoihin prosentteihin.

Miten lakimuutos näkyy nyt käytännössä ensimmäisen kuukauden jälkeen?

Rahoitustuotteita vertaileva palvelu VertaaEnsin.fi selvitti elo-ja syyskuun tilastoista, että uusien palvelun kautta vertailtujen vakuudettomien kulutusluottojen todelliset vuosikorot putosivat lakimuutoksen myötä jopa useita kymmeniä prosentteja.

VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja Jussi Valsta kommentoi muutosta. Hänen mukaansa uusi regulaatio on odotetusti laskenut kulutusluottojen keskimääräisiä korkoja ja kuluja, ja ollut positiivinen asia kuluttajille yleisesti.

”Kuluttajat ovat hyötyneet laskeneiden korkojen ja kulujen lisäksi myös pelisääntöjen selkiytymisestä, sillä ääripään korot eivät ole enää mahdollisia uuden lainsäädännön vuoksi. Näen, että muutos on tervehdyttänyt lainantarjoajien ja kuluttajien välistä suhdetta”, Valsta toteaa.

lainat vuosikorko lakimuutos talous
Lähde: VertaaEnsin.fi

VertaaEnsin.fi on Suomen johtava rahoitustuotteiden markkinapaikka. Palvelu tekee erilaisia tutkimuksia ja analyyseja liittyen rahoituspalveluihin ja oman talouden hallintaan.  

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös