Sijoitusuutiset

Maailman kovin kurssinousija aiheutti “marmorikuplan” – osake romahti hetkessä 98 prosenttia

Hong Kongin pörssissä nähtiin todellista pörssidraamaa.

Hurjasti pörssissä noussut osake menetti melkein kaiken arvonsa silmänräpäyksessä.

ArtGo Holdings on kiinalainen marmorikaivosyhtiö, jonka osakekurssi romahti Hong Kongin pörssissä hetkessä 98 prosenttia. Syynä kurssiromahdukselle oli se, että MSCI päätti olla lisäämättä sitä indeksinsä osakesisältöön. Tämä päätös pyyhkäisi pois käytännöllisesti katsoen koko kuluvan vuoden arvonnousun. Markkina-arvosta häipyi hetkessä yli 5,7 miljardia dollaria ennen kuin kaupankäynti osakkeella keskeytettiin.

MSCI oli ilmoittanut kaksi viikkoa sitten ottavansa ArtGo:n mukaan indeksiinsä, mutta keskiviikkona MSCI ilmoitti, ettei se aiokaan tehdä niin. MSCI oli saanut markkinaosapuolilta palautetta ja analyysiä osakkeen “sijoitettavuudesta”.

Ennen kurssiromahdusta osake oli noussut vuodessa ällistyttävän 3 800 prosenttia, joten se on ollut maailman paras kurssinousija tänä vuonna yli miljardin dollarin yritysten joukossa.

MSCI:n päätös pitää ArtGo poissa indekseistään tuli päivä sen jälkeen kun The Wall Street Journal kutsui yhtiötä artikkelissaan ”salaperäiseksi marmorikuplaksi”. Talouslehti toi esiin suuren eron yhtiön osakkeen fundamenttien ja osakekurssin välillä, eli WSJ antoi ymmärtää ArtGo:n osakekurssin nousseen liian korkealle. Osake oli WSJ:n mukaan ennen kurssiromahdusta jo yliarvostettu suhteessa tuloskuntoonsa ja kasvuunsa. WSJ:n mukaan marmorikivien kysyntä ei ole kasvanut tänä vuonna, vaikka osake on noussut häikäisevän rajusti.

ArtGon osakkeen hinta suhteessa myyntiin, eli P/S-arvostuskerroin oli noussut peräti tasolle 73x, ennen kuin se laski torstaina vain tasolle 1,51x, kertoo CNBC-sivusto. ArtGon kokonaismyynti on myös pudonnut yli 56 prosenttia edellisvuodesta. 

MSCI ei vastannut CNBC:n kommenttipyyntöön.

Twitter-tviitti lisätty 22.11. klo 11.42. Tekstissä korjattu virheellinen tieto ArtGo:n markkina-arvosta ennen kurssiromahdusta. Yhtiön markkina-arvo ei ollut miljardi dollaria, vaan se kuului yli miljardin dollarin osakkeisiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös