Talouden trendit

Tämä häikäisevä suomalainen vuokramökki valittiin Euroopan parhaaksi lomakohteeksi kategoriassaan

Suomi matkakohteena sai taas tunnustusta. European Holiday Home Association valitsi suomalaisen vuokramökin Euroopan parhaaksi vuokrattavaksi loma-asunnoksi. 

Viime syyskuussa matkaoppaita julkaiseva Lonely Planet kertoi, että Suomi oli valittu vuoden 2019 parhaaksi luontomatkakohteeksi. Arvio perustuu britannialaisen luksusmatkoja järjestävän True Luxury Travel -matkatoimiston kansainväliseen The Global Wildlife Travel Index for 2019 -vertailuun.

Nyt Suomen matkailuyrittäjät voivat laittaa toisenkin sulan hattuun, sillä Lomarenkaan välittämä vuokramökki jakoi ykkössijan parhaana lomakohteena Best Unique Spot Holiday Home -kategoriassa. European Holiday Home Association EHHAn palkitsema vuokramökki on Lomarenkaan Hillagammi -mökki Utsjoella.

Tämä eräkämppä sijaitsee hyvin rauhallisella paikalla Kaldoaivin erämaassa, aivan Suomen pohjoisimman rajan tuntumassa. Se on varustukseltaan kuin eräkämppä – mökistä ei löydy esimerkiksi sähköä tai juoksevaa vettä, vaan mökki sulautuu täydellisesti ympäristöönsä.

Kämppä on sekä sisustukseltaan että miljöönsä puolesta ainutlaatuinen erämaakohde. Loistavat valokuvat revontulista ja tähtitaivaasta sekä erittäin hyvällä maulla sisustetusta lomakohteesta saivat kansainvälisen raadin ihailemaan suomalaisen vuokramökin sielukkuutta.

Palkintogaala järjestettiin perjantaina 8. marraskuuta Barcelonassa. Lomarengasta ja Suomea edusti paikan päällä Lomarenkaan pitkäaikainen toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola.

”Uskoimme alusta saakka, että suomalainen eräkämppä voi voittaa oman kategoriansa. Lomarenkaalla on monia uniikkeja kohteita valikoimassaan, mutta Hillagammi erottuu selkeästi joukosta jo miljöönsä vuoksi”, Olkkola iloitsee. ”Kilpailuun osallistui satoja hulppeita huviloita ja huoneistoja eri puolita Eurooppaa. Suomalainen erämaakohde todellakin päihitti Alppien ja Välimeren luksushuvilat”, sanoo Olkkola.

EHHA valitsi voittajat kaikkiaan kahdeksassa eri kategoriassa.Palkitsemisen tavoitteena on korostaa vuokrattavien loma-asuntomarkkinoiden laatua ja valtavaa monimuotoisuutta Euroopassa.

European Holiday Home Association EHHA on vuonna 2013 perustettu yhdistys, joka toimii vuokrattavien loma-asuntojen toimialan etujärjestönä. Se jäseninä ovat suurimmat eurooppalaiset vuokrattavia loma-asuntoja välittävät tahot. EHHAn jäsenet välittävät satoja tuhansia mökkejä, loma-asuntoja, huviloita ja huoneistoja palveluissaan. Lomarengas Oy on EHHA:n jäsen. 

Suomen menestys maailman matkailumarkkinoilla on lisännyt kotimaisia ja ulkomaisia investointeja. Suomeen on suunnitteilla merkittävä määrä uusia hotelleja. Valtiollinen lentokenttäoperaattorimme Finavia investoi lentokenttien laajennukseen ja valmistautuu vuoteen 2030 mennessä vastanottamaan 30 miljoonaa matkailijaa.

Investointien taustalla on suuret kasvuodotukset: Kansainvälinen matkailu kasvoi Maailman matkailujärjestön UNWTOn mukaan kuusi prosenttia viime vuonna ja näkymät tuleville vuosillekin ovat hyvät.  

World Travel & Tourism Councilin kehittämän menetelmän mukaan matkailun kokonaisvaikutus Suomen BKT:hen oli noin 18,8 miljardia euroa (noin 8,3 % BKT:stä) vuonna 2017. Vuoteen 2028 mennessä matkailun suora vaikutus BKT:hen on arvioitu kasvavan noin 24,3 miljardiin euroon, joka olisi noin 9,3 prosenttia BKT:sta.

Katso kuvat ja esittely Hillagammi -mökistä täältä.

Katso kaikki ehdokkaat ja voittajat täältä

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös