Kasvuosakkeet

Handelsbanken: Caverion petraa kannattavuuttaan, osakkeelle ostosuositus

Caverionin ongelmaprojektien osuus on laskussa ja palveluliiketoiminnassa on lupaavat mahdollisuudet.

Caverion suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää käyttäjäystävällistä ja energiatehokasta kiinteistötekniikkaa sekä teollisuuden palveluita.

Yhtiö osoitti jo viime vuoden kolmannella neljänneksellä kovaa tuloskuntoa. Heinä-syyskuun liikevoitto kipusi 18,9 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden odotuksissa oli keskimäärin 19 miljoonan euron lukema. Viime vuonna kolmannella vuosineljänneksellä liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa, joten Caverion yli kaksinkertaisti liikevoittonsa.

Viimeisellä vuosineljänneksellä tulospetraus jatkui, kun edellisvuoden 2,7 miljoonan euron liiketappio kääntyy 22,5 miljoonan euron positiiviseksi liiketulokseksi.

Caverion uskoo liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvavan vuonna 2020 vuoteen 2019 verrattuna. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 2123 miljoonaa ja oikaistu liikevoitto 67,2 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kertoi tilinpäätöstiedotteessa, että Caverion kääntyi kasvu-uralle.

”Liikevaihtomme neljännellä vuosineljänneksellä kasvoi 589,0 (587,6) milj. euroon, mikä sisältää Maintpartnerin ja Huurteen yritysostot joulukuusta alkaen. Nämä yritysostot, yhdessä Pelsun yrityshankinnan kanssa, ovat esimerkkejä uudistetusta keskittymisestämme kasvuun. Liikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia vuosineljänneksellä, kun ei oteta huomioon valuuttakurssien vaikutusta”, Lehtoranta kertoo.

Lehtorannan mukaan Caverion saavutti tulostavoitteensa ja myönteinen kolmannella vuosineljänneksellä näkyvissä ollut kehityssuunta jatkui.

Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan, että kun vanhat ongelmaprojektit alkavat valmistua, Caverionin johto saa vihdoin muutaman vaikean vuoden jälkeen mahdollisuuden kääntää sivua.

”Väitämme, että palveluyksikkö saa sijoittajien suurimman huomion, mikä antaa sille mahdollisuuden osoittaa vahvan ja vakaan kannattavuuden ja hyvän mahdollisuuden luoda kassavirtaa”, pankki toteaa.

Lisäksi pankki uskoo Caverionin uusien investointien digitalisaatioon sekä tutkimus- ja kehitystyöhön vahvistavan palveluliiketoiminnan yksikköä.

”Nämä kaikki yhdistettynä odotamme saavamme lisää todisteitä käänteestä ja sijoittajien havainnointikyvyn paranevan. Lisäksi energiatehokkuuteen liittyvän lainsäädännön pitäisi tukea Caverionin markkina-aktiviteettia tulevina vuosina.”

Handelsbankenin mielestä tärkeä huomio loka-joulukuun tulosraportissa oli se, että ongelmaprojektien osuus kaikista projekteista on vähentynyt selvästi. Pankki uskookin tulosohjeistuksen nousuun.

”Projektit ovat taas tuottavia ja palvelupuoli jatkaa elpymistään. Vaisumpaa raportissa oli ohjeistus kuluvalle vuodelle. Uskomme kuitenkin, että se on merkki yhtiön johdon varovaisuudesta, ja uskomme, että ohjeistusta tullaan nostamaan vuoden aikana.”

Handelsbanken antaa osakkeelle edelleen ostosuosituksen ja 8,3 euron tavoitehinnalla. Pankki laski kuitenkin käyttökatteen ennusteita tälle vuodelle seitsemällä prosentilla, lähinnä yritysostoihin liittyvien integrointikustannusten takia.

Osakkeen arvostus suhteessa kilpailijoihin vaikuttaa pankin mukaan houkuttelevalta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös