Kasvuosakkeet

Kiinteistötekniikkaan erikoistunut Caverion teki odotetusti huikean tulosparannuksen

Caverion onnistui petraamaan kannattavuuttaan selvästi heinä-syyskuussa. Handelsbanken antaa osakkeelle ostosuosituksen.

Caverion
Kuva: Caverion Oyj.

Caverionilta osattiin odottaa reipasta tulosparannusta, ja sen se myös teki. Tosin yhtiön liikevaihto laski 3,3 prosenttia viime vuodesta vajaaseen 508 miljoonaan euroon. Analyytikoiden konsensusennuste oli hieman alle 512 miljoonaa euroa.

Tilauskantamme kasvoi 8,0 prosenttia vajaaseen 1,7 miljardiin euroon, mikä tukee orgaanista kasvua tulevaisuudessa.

Tuloskunnossa Caverion sen sijaan otti ison harppauksen ylöspäin, kun heinä-syyskuun liikevoitto kipusi 18,9 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden odotuksissa oli keskimäärin 19 miljoonan euron lukema. Viime vuonna kolmannella vuosineljänneksellä liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa, joten Caverion yli kaksinkertaisti liikevoittonsa.

Kolmannen vuosineljänneksen oikaistu käyttökate parani viime vuoden 18,5 miljoonasta eurosta 36,2 miljoonaan euroon. Käyttökate suhteessa liikevaihtoon nousi 3,5 prosentista 7,1 prosenttiin.

Yhtiön kannattavuus parani aiemmin huonommin suoriutuneissa tulosyksiköissä, kertoo Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta. Samalla Projekteilla ei ollut olennaista negatiivista vaikutusta tulokseen.

Caverionin osakekurssi on kivunnut jo yli 20 prosenttia tulosjulkistuksen jälkeen.

Näkymät ennallaan

Yhtiö allekirjoitti kaksi tulevan kasvun kannalta tärkeää yrityshankintaa lokakuussa.

”Ensimmäinen näistä, Pelsu Pelastussuunnitelma Oy, tukee keskittymistämme digitaalisiin palveluihin, kun taas toinen, Huurre Group Oy:n kylmäteknisten ratkaisujen liiketoiminta vahvistaa keskittymistämme valittuihin Älykkäisiin Teknologioihin”, Lehtoranta kertoo.

Toimitusjohtajan mukaan megatrendit, kuten kestävä kehitys ja digitalisaatio, tukevat vahvasti Caverionin kannattavaa kasvua tulevaisuudessa.

”Ympäristösäännökset ja lainsäädäntö tiukentuvat edelleen, mikä vaatii lisääntyviä toimia rakennusten energiatehokkuudessa. Parannettu tarjoomamme vastaa erittäin hyvin uudenlaiseen kysyntään ja mahdollistaa älykkäät kaupungit ja älyrakennukset.”

Caverion ei tehnyt muutoksia lähiajan näkymiinsä.

Yhtiö arvioi, että konsernin Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto ja sen suhteellinen osuus konsernin koko liikevaihdosta kasvavat vuonna 2019, kun taas Projektit-liiketoiminnan liikevaihto laskee. Konsernin oikaistu käyttökate vuonna 2019 on yli 120 miljoonaa euroa. Tulosohjeistuksessa on huomioitu IFRS 16:n käyttöönotto vuonna 2019, mikä nostaa konsernin käyttökateprosenttia arviolta noin kaksi prosenttiyksikköä vuositasolla.

Vanhat synnit rasittavat yhä vähemmän

Kun Caverion saattaa vähitellen ongelmaprojektit loppuun, voi yrityksen johto vihdoin mahdollisuuden kääntää sivua muutaman vaikeamman vuoden jälkeen, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

”Toimenpiteitä on tehty menneisyyden virheiden välttämiseksi. Uskomme aina vahvaa ja vakaata tuottavuutta ja hyvää kassavirtaa tarjoavan palvelubisneksen saavuttavan nyt sijoittajien huomion keskipisteen”, pankki toteaa.

Handelsbankenin mukaan Caverionin johdon aiemmat viestit marginaalin elpymisestä olivat selvästi näkyvissä kannattavuudessa kolmannella vuosineljänneksellä ja oikaistu käyttökatemarginaali nousi vuoden takaisesta 5,5 prosentista 7,1 prosenttiin erityisesti vanhojen ongelmaprojektien tappioiden lievennyttyä.

Palveluliiketoiminta on myös jatkunut vahvana, kun myynti ja kannattavuus ovat nousseet vuoden aikana. Handelsbankenin mukaan yhtiön tähtäin siirtyy nyt kasvuun, ja uutinen kylmätekniikan ratkaisuja tarjoavan Huurre Groupin ostosta on tästä hyvä osoitus.

Caverionin arvostus suhteessa kilpailijoihin vaikuttaa pankin mukaan erittäin houkuttelevalta, jos elpyminen saa edelleen jatkoa tulevina kvartaaleina.

Handelsbankenin suositus Caverionin osakkeelle on osta ja pankki nosti osakkeen tavoitehintaa 7,1 eurosta 7,5 euroon.

Caverionia seuraa neljä analyytikkoa, joista Handelsbanken antaa osakkeelle ostosuosituksen, yhden analyytikon suositus on lisää ja kahden pidä.

Osakkeen arvostuskertoimet ovat nousseet tulosraportin kurssinousun vuoksi, ja tämän vuoden konsensuksen mukaisella tulosennusteella yhtiön P/E-kerroin on 33x. Ensi vuodelle se on huomattavasti alhaisempi, 15,8x.

Yhtiön osakekohtaisen tuloksen odotetaan yli kaksinkertaistuvan ensi vuonna. Analyytikot odottavat Caverionin osakekohtaisen tuloksen nousevan viime vuoden -0,4 eurosta 0,2 euroon tänä vuonna ja 0,42 euroon ensi vuonna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös