Talouden trendit

Arvosijoittamisen alamäki | SalkunRakentaja-podi | Jakso 47

Alhaiseen hintaan panostaneella sijoittajalla on takanaan poikkeuksellisen ankeat ajat, mutta kasvuun panostaneella sijoittalla menee nyt hyvin.

Arvosijoittaminen on yksi tunnetuimpia ja yleisimpiä osakesijoittajan sijoitusstrategioita. Arvosijoittamisen idea on yksinkertainen: siinä sijoittaja ostaa osakkeita, jotka ovat arvostuskertoimilla mitattuna edullisia.

Arvonmääritys voi perustua useisiin mittareihin, kuten p/e-kertoimeen, EV/Ebit-kertoimeen, p/b-lukuun (hinta suhteessa tasesubstanssiin) tai esimerkiksi liiketoiminnan rahavirran diskonttaukseen.

Usealla eri tavalla mitattuna ja usealla eri aikajaksolla ovat akateemikot päätyneet siihen johtopäätökseen, että arvo-osakkeiden pitäisi olla kasvuosakkeita tuottoisampi sijoituskohde. 

Nyt ollaan jo kuitenkin oltu varsin pitkään tilanteessa, jossa kaikista edullisimmin hinnoitelleet osakkeet eivät olekaan olleet se paras sijoitus.

Korona on osaltaan kiihdyttänyt pitkään jatkunutta trendiä ja kasvuosakkeiden voittokulku on ollut yhä voimakkaampaa.

Jomppe ja Henri käyvät SalkunRakentajan podissa tilannetta läpi ja spekuloivat jatkuuko arvosijoittamisen alamäki myös tulevaisuudessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös