Yritysuutiset

Metso Outotec petti odotukset, osake sukeltaa

Metso Outotec osakekurssi sijoittaminen osakkeet pörssi

Yhdistyneen Metso Outotecin ensimmäinen vuosineljännes ei alkanut odotetulla tavalla.

Heinäkuussa yhdistyneet Metso ja Outotec julkistivat ensimmäisen yhdistyneen Metso Outotec -yhtiön tulosraportin heinä-syyskuulta.

Saadut tilaukset laskivat viime vuoden 1169 miljoonasta eurosta 836 miljoonaan euroon ja liikevaihto laski viime vuoden 1073 miljoonasta eurosta 985 miljoonaan euroon.

Liikevoitto laski viime vuoden 126 miljoonasta eurosta vain 47 miljoonaan euroon. Oikaistu käyttökate laski viime vuoden 153 miljoonasta eurosta 109 miljoonaan euroon. Tuloslasku oli odotettua rajumpi, sillä analyytikoiden odotuksissa oli lähes 126 miljoonan euron oikaistu käyttökate.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo kertoo, että Metson ja Outotecin yhdistyminen tulee tuomaan 50 miljoonan euron tason kuluvan vuoden lopussa ja 120 miljoonan euron kokonaissynergiat vuoden 2021 loppuun mennessä.

Vauramon mukaan koronaviruspandemian vaikutukset jatkuivat asiakastoimialoilla neljänneksen aikana.

”Merkittävimmät vaikutukset liittyivät rajoitettuun pääsyyn asiakkaiden toimipaikkoihin sekä uusiin projekteihin ja ei-kriittisiin palveluihin liittyvään hitaaseen päätöksentekoon. Nämä heikensivät tilauksiamme ja liikevaihtoamme.!

Operatiiviseen tulokseen vaikutti negatiivisesti myynnin lasku verrattuna viime vuoteen sekä Metallit ja kierrätys -segmentin tappiollinen tulos.

”Metallinjalostusmarkkinoiden heikkenemisen johdosta Metallit-liiketoiminnan laajuus ja kustannusrakenne arvioidaan osana erillistä saneeraus- ja muutosohjelmaa, jonka tulosten odotetaan näkyvän ensi vuoden aikana”, Vauramo toteaa.

Yhtiön mukaan kaivos- ja metallimarkkinoilla isompiin investointihankkeisiin liittyvä päätöksenteko oli edelleen hidasta, ja siihen vaikuttivat liikkuvuuden rajoitukset. Palveluliiketoimintaan vaikuttivat jonkin verran rajoitukset päästä asiakkaiden luokse suunnittelemaan, valmistelemaan ja suorittamaan palvelu- ja modernisointitöitä. Vara- ja kulutusosien kysyntä pysyi hyvänä kaivosten korkeiden käyttöasteiden ansiosta.

Metso Outotec odottaa markkina-aktiviteetin pysyvän nykyisellä tasolla. Koronaviruspandemian mahdollinen paheneminen voi kuitenkin muuttaa näkymiä.

Inderesin analyytikko Erkki Vesola arvioi, että yhtiön kolmannen vuosineljänneksen numerot olivat “pettymys kaikin tavoin”.

“Sekä saadut tilaukset, liikevaihto että oikaistu kannattavuus jäivät odotuksista. Lisäksi odottamaamme 6 kuukauden näkymien parannusta ei nähty. Osakkeen alamäki tänään on selviö ja lisätietoja pettymyksen taustoista kaivataan kuumeisesti”, Vesola toteaa artikkelissaan.

Myös Metso Outotecin ohjeistuksen säilyminen oli Vesolan näkemyksen mukaan pettymys, sillä Inderes oli odottanut etenkin kaivosaktiviteetin paranemista.

Metso Outotecin osakekurssi oli yli 13 prosentin laskussa Helsingin pörssissä noin kello 12.15.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös