Yritysuutiset

Tokmanni porskuttaa koronan keskellä – avaa neljä uutta myymälää

Halpakauppaketju Tokmanni on tehnyt sopimukset neljän uuden myymälän avaamisesta.

Sopimusten myötä Tokmannin myymäläverkosto tulee laajenemaan Helsingin Kannelmäkeen ja Iitin Kausalaan. Lisäksi Tokmanni tulee siirtymään uusiin, entistä suurempiin liiketiloihin kauppakeskusten sisällä Lahden ja Jyväskylän ydinkeskustoissa.

Helsingin Kannelmäessä Tokmanni tulee avaamaan myymälän kauppakeskus Kaareen, joka sijaitsee Suomen vilkkaimmin liikennöityjen tieosuuksien, Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän risteyskohdassa. Kokonaispinta-alaltaan noin 2 000 neliömetrin laajuinen myymälä tulee sijoittumaan kauppakeskuksen toiseen kerrokseen.

Kausalassa, Iitin kuntakeskuksessa, Tokmanni tulee sijoittumaan keskeiselle liikepaikalle Kymenrannantielle, valtatie 12:n varrelle Kausalan liikenneympyrän läheisyyteen rakennettavaan uuteen liikerakennukseen. Kokonaispinta-alaa myymälässä tulee olemaan noin 2 500 neliömetriä.

Lahdessa Tokmanni tulee muuttamaan kauppakeskus Trion ja Jyväskylässä kauppakeskus Forumin sisällä entistä suurempiin ja sijainniltaan keskeisimpiin liiketiloihin.

”Tokmannin tavoitteena on avata vuosittain noin viisi uutta tai laajennettua myymälää. Nyt julkaistut myymäläavaukset tulevat täydentämään erinomaisesti Tokmannin myymäläverkostoa, johon kuuluu tällä hetkellä 192 myymälää ja verkkokauppa”, Tokmannin kauppapaikka- ja konseptijohtaja Harri Koponen kertoo.

Halpakauppaketjun tavoitteena on kasvattaa myymäläverkostonsa yli 200 myymälään ja lisätä vuosittain uuden myyntipinta-alan määrää nettomääräisesti laskettuna noin 12 000 neliömetrillä, mikä tarkoittaa noin viittä uutta, laajennettua tai uudelleensijoitettua myymälää.

Syyskuun lopussa Tokmannilla oli 190 myymälää. Alkuvuoden aikana Tokmanni avasi uudet myymälät kauppakeskus Myyrmannissa, Aurassa ja Pudasjärvellä sekä laajentanut myymälöitä Helsingin kauppakeskus Citycenterissä ja Kauhajoella. Tokmanni-myymälät suljettiin alkuvuoden aikana Tampereen Tammelassa, Äänekosken keskustassa, kauppakeskus Myllyssä Raisiossa ja Vantaan kauppakeskus Isomyyrissä.

Tokmannin osake porskuttanut ylöspäin yhtiön kannattavan kasvun vanavedessä. Vuodessa halpakauppaketjun markkina-arvo on kivunnut lähes 30 prosenttia.

Kolmannella vuosineljänneksellä heinä-syyskuussa Tokmannin liikevaihto kasvoi 13,1 prosenttia viime vuodesta lähes 262 miljoonaan euroon. Erityisen vahvasti kasvoivat piha- ja puutarhakalusteiden, urheilu- ja harrastustuotteiden, kodin pesu- ja puhdistusaineiden sekä papereiden ja elintarvikkeiden myynnit.

Verkkokaupan liikevaihto kasvoi peräti lähes 155 prosenttia viime vuodesta.

Tokmanni on todellinen analyytikoiden suosikki, sillä yhtiötä seuraavat neljä analyytikkoa antavat kaikki osakkeelle ostosuosituksen. Konsensusodotus on, että Tokmannin viime vuoden 0,8 euron osakekohtainen tulos nousee tänä vuonna 1,1 euroon.

Kuluvan vuoden konsensuksen mukaisella tulosennusteella Tokmannin P/E-kerroin on 13,9x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös