Yritysuutiset

Tecnotreen tilauskanta paisuu ja tuloskunto odotetun vahva

Aiempi kriisiyhtiö Tecnotree on nyt velaton ja jatkaa kolmannellakin vuosineljänneksellä vakuuttavaa tekemistä.

Helsingin pörssissä noteerattu Tecnotree on suomalainen teleoperaattoreiden it-ratkaisujen toimittaja, jonka päätuotteita ovat teleoperaattoreiden laskutus- ja asiakashallintajärjestelmät.

Tecnotreen kasvua ajaa kaksi tekijää. Ensinnäkin operaattoreiden ansainta siirtyy perinteisistä viestintäratkaisuista kokonaan uusiin digitaalisiin palveluihin. Lisäksi järjestelmäratkaisuiden pilvitransformaatio on kasvuala.

Yhtiöllä on ollut aiempina vuosina taloudellisia vaikeuksia. Vuonna 2015 se hakeutui yrityssaneeraukseen. Yhtiön liiketoiminta oli ollut useana vuonna tappiollista ja se on käynyt läpi saneerausohjelman.

Yritys on kuitenkin selvinnyt vaikeuksistaan. Viime vuonna oikaistu liiketulos oli plussalla yli 19 miljoonaa euroa ja edellisvuonnakin 13 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa viime vuonna kertyi hieman alle 53 miljoonaa euroa.

Huhti-kesäkuussa Tecnotreen liikevaihto nousi 16,7 miljoonaan euroon viime vuoden 14,1 miljoonasta eurosta. Toisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 7,6 miljoonaa euroa, kasvaen edellisvuoden 6,3 miljoonaan euroon verrattuna 20 prosenttia. Liikevoittomarginaali pysyi viime vuoden tasolla 45 prosentissa.

Uusien tilausten määrä jatkui toisella vuosineljänneksellä vahvana ja ensimmäisen vuosipuoliskon aikana saatujen uusien tilausten arvo ylsi 51 miljoonaan euroon ollen 34 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Lokakuussa Tecnotree kertoi voittaneensa 10,6 miljoonan dollarin digitaaliset transformaatioprojektit yhdeltä Lähi-idän ja Afrikan alueen suurimmista teleoperaattoriryhmittymistä.

Vahva suorittaminen on jatkunut myös kolmannella vuosineljänneksellä.

Heinä-syyskuun aikana Tecnotree sai useita uusia tilauksia ja uusia asiakkaita. Uusien tilausten arvo vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana oli 73 miljoonaa euroa ollen 82 prosenttia korkeampi edellisvuoteen verrattuna. Kolmannen vuosineljänneksen lopun tilauskanta oli 59 miljoonaa euroa.

Liikevaihto nousi heinä-syyskuussa 18,2 miljoonaan euroon viime vuoden 14,7 miljoonasta eurosta. Oikaistu liiketulos nousi puolestaan viime vuoden 6,9 miljoonasta eurosta 7,1 miljoonaan euroon. Yhtiö seuraava Inderes oli ennustanut 7,0 miljoonan euron oikaistua liikevoittoa, joten kannattavuuskehitys oli kutakuinkin odotettua.

Koko kuluvana vuonna oikaistu liiketulos on noussut viime vuoden 15 miljoonasta eurosta 17,7 miljoonaan euroon.

Tecnotreen toimitusjohtaja Padma Ravichander kertoo, että yhtiön tilauskanta oli kolmannella kvartaalilla korkein viimeisen viiden vuoden aikana ja tilauskanta korkein viimeiseen yhdeksään vuoteen.

”Tecnotreen digitaalisen BSS-tuoteperheen kova kysyntä jatkui etenkin Lähi-idän ja Afrikan alueella. Jokainen uuden asiakastilauksen toimitus todistaa uudelleen 5G ja Cloud Natiivin tuotteemme, sekä toimituskykymme skaalautuvuuden, mukaan lukien myös implementointikykymme etänä. Odotamme digitaalisen muutoksen jatkuvan nopeassa tahdissa telekommunikaatio toimialalla tuoden siten Tecnotreelle enemmän mahdollisuuksia maailmanlaajuisesti. Lisäksi Tecnotree on ottanut jännittäviä edistysaskeleita B2B2C liiketoiminnassa Tecnotree Moments -alustan myötä”, Ravichander kuvailee.

Kolmannella vuosineljänneksellä Tecnotree vahvisti edelleen taseasemaansa keräämällä 22 miljoonaa euroa suunnatussa osakeannissa. Toimitusjohtaja kertoo, että yhtiö maksoi myös jäljellä olevan velan pois tullaksemme velattomaksi ja ulos saneerausohjelmasta, mikä auttaa yhtiötä asiakaskunnan ja kumppanuuksien kehittämisessä.

Lisäksi suunnatusta annista saadut rahavarat kolmannella vuosineljänneksellä vahvistavat edelleen yhtiön maksuvalmiutta sekä antaa uusia mahdollisuuksia strategisille kasvuinvestoinneille. Rahavarat kolmannen vuosineljänneksen lopussa oli 13,9 miljoonaa euroa verrattuna 6,8 miljoonaan euroon edellisvuonna.

Tecnotree näkee edelleen rohkaisevaa kiinnostusta sen tuotteisiin ja palveluihin meneillään olevasta pandemiasta huolimatta. Yhtiö on kuitenkin alttiina riskeille, joita pandemia saattaa aiheuttaa asiakkaiden toiminnalle ja työntekijöidemme hyvinvoinnille, ja pidättäytyy siksi antamasta ohjeistusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös