Yritysuutiset

Tecnotree voitti 10,6 miljoonan dollarin digihankkeen – osake kipusi 7,6 prosenttia

Tecnotree on voittanut 10,6 miljoonan dollarin digitaaliset transformaatioprojektit yhdeltä Lähi-idän ja Afrikan alueen suurimmista teleoperaattoriryhmittymistä.

Helsingin pörssiin listattu Tecnotree on digitaalisten liiketoiminnan hallintaratkaisujen toimittaja operaattorikentässä. Yhtiön avoimeen lähdekoodiin perustuvat tuotteet ja ratkaisut kattavat koko liiketoimintaprosessin, ja tilausten hallintapalvelut, niin teleoperaattoreille, kuin myös muille peruspalvelujen tarjoajille.

Yksi suurimmista teleoperaattoriryhmittymistä Lähi-itä ja Afrikan alueella on valinnut Tecnotreen Digital BSS tuoteperheen tuotteet sen digitaaliseen muutosmatkaan kahdessa valitussa maassa. Tämä ryhmittymä on Tecnotreen uusi asiakas.

Näissä hankkeissa Tecnotree tarjoaa valikoiman BSS tuoteperheen tuotteita ja tukipalveluja, joiden kokonaisarvo on noin 10,6 miljoonaa dollaria. Tecnotree arvio toimittavansa lisenssin yhdessä toteutuspalveluiden kanssa vuoden sisällä ja antaa tukipalveluja viiden vuoden ajan.

Tecnotree uskoo, että tämän asiakkaan saamisella on strategisia etuja. Se vahvistaa Tecnotreen asemaa Lähi-idän ja Afrikan alueella sekä vahvistaa sen tuotteiden uskottavuutta. Lisäksi Tecnotree voisi tulevaisuudessa saada lisää tilauksia tältä ryhmittymältä muihin maihin tai tuotteisiin.

Lähi-idän ja Afrikan alue liikevaihto edustivat 72 prosenttia Tecnotreen toisen vuosineljänneksen kokonaisliikevaihdosta ja oli 26 pronsettia edellisvuotta suurempi. Myös Latinalaisen Amerikan alue suoriutui hyvin ja sen liikevaihto kasvoi 28 prosenttia edellisvuoden toiseen vuosineljännekseen verrattuna.

Huhti-kesäkuussa Tecnotreen liikevaihto nousi 16,7 miljoonaan euroon viime vuoden 14,1 miljoonasta eurosta. Toisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 7,6 miljoonaa euroa, kasvaen edellisvuoden 6,3 miljoonaan euroon verrattuna 20 prosenttia. Liikevoittomarginaali pysyi viime vuoden tasolla 45 prosentissa.

Uusien tilausten määrä jatkui toisella vuosineljänneksellä vahvana ja ensimmäisen vuosipuoliskon aikana saatujen uusien tilausten arvo ylsi 51 miljoonaan euroon ollen 34 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Yhtiöllä on ollut aiempina vuosina taloudellisia vaikeuksia. Vuonna 2015 se hakeutui yrityssaneeraukseen. Yhtiön liiketoiminta oli ollut useana vuonna tappiollista.

Yritys on kuitenkin selvinnyt vaikeuksistaan. Viime vuonna oikaistu liiketulos oli plussalla yli 19 miljoonaa euroa ja edellisvuonnakin 13 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa viime vuonna kertyi hieman alle 53 miljoonaa euroa.

Tecnotreen osake nousi maanantaina 7,6 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös