Merus Powerin IR-sivut

Merus Power toimittaa sähkönlaatua parantavan kompensaattorin laajennuksen kierrätysterästä valmistavaan tehtaaseen

Merus Power on neuvotellut merkittävän laajennussopimuksen vuonna 2015 toimittamaansa sähkönlaatua parantavaan staattiseen kompensaattoriinsa.

Toimitus ajoittuu vuoden 2022 huhti-toukokuuhun. Kompensaattorin laajennus mahdollistaa kierrätysteräksen valmistamiseen erikoistuneen Adelcan Ecuadorissa sijaitsevan terästehtaan sähkönlaadun ja energiatehokkuuden parantamisen sekä verkkovaatimusten täyttämisen.

Ecuadorissa sijaitsevalla Adelcan tehtaalla paloitellaan kierrätysterästä ja sulatetaan uudelleen terästeollisuuden raaka-aineeksi. Teräs on yksi maailman kierrätetyimmistä materiaaleista, ja sitä voidaan kierrättää lähes loputtomiin ilman, että sen ominaisuudet heikkenevät. Terästeollisuus on luonteeltaan energia-intensiivistä, ja panostamalla energiatehokkuuteen, voidaan vähentää tuotteiden valmistukseen vaadittavaa energian määrää.

Laajennettava staattinen kompensaattori varmentaa teollisuuslaitoksen jännitettä keskijänniteverkossa. Laitteella kompensoidaan teräksen sulattamiseen käytetyn valokaariuunin kuormanvaihteluiden aiheuttamia häiriöitä sähköverkossa. Näin voidaan tehostaa ja optimoida valokaariuunin toimintaa, pidentää laitteen käyttöikää sekä vähentää huollon tarvetta. Samalla terästehdas pystyy täyttämään verkkoyhtiön asettamat sähköverkon vaatimukset.

”Meidän tuotteemme edustavat laadukasta ja pitkälle kehitettyä teknologiaa, jonka skaalautuvuus mahdollistaa asiakkaalle hyvän sähkönlaadun myös tuotannon ja tarpeiden kasvaessa. Tuotteitamme voidaan kasvattaa modulaarisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Kompensaattorimme voidaan liittää myös Merus™ Wise -etävalvonnan ja huollon piiriin, mikä tukee palveluliiketoimintamme kasvutavoitteita ja auttaa asiakkaitamme laitteiden optimaalisessa käytössä,” kertoo Merus Powerin toimitusjohtaja Kari Tuomala.

Sopimuksen yksityiskohtia tai tarkkaa kauppasummaa ei julkisteta, mutta tyypillisesti tämän kaltaisen toimituksen arvo on noin 600 000 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös