Fiskarsin IR-sivut

Fiskars Group luopuu toiminnoistaan Venäjällä

Fiskars Group on päättänyt luopua kaikesta liiketoiminnastaan Venäjällä.

Yhtiö on toiminut paikallisesti lähinnä Fiskars-brändinsä kautta ja on työllistänyt noin 70 henkeä Moskovassa ja Pietarin alueella. Venäjän toiminnan liikevaihto vuonna 2021 oli noin prosentti konsernin globaalista liikevaihdosta.

Venäjän markkinoilta vetäytymisellä ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön taloudelliseen asemaan tai tulokseen vuonna 2022.

”Tässä tilanteessa, Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja aiheutettua valtavan humanitäärisen katastrofin, meille on selvää, että emme voi jatkaa toimintaamme Venäjällä. Varmistamme, että liiketoiminnasta luopuminen tehdään huomioiden paikallinen henkilöstö ja lainsäädäntö,” sanoo Nathalie Ahlström, Fiskars Groupin toimitusjohtaja.

Fiskars Group lopetti jo aiemmin tuotteidensa viennin Venäjälle.

Vuonna 2022 Fiskars odottaa konsernin vertailukelpoisen liikevoiton kasvavan vuodesta 2021, jolloin se oli 154 miljoonaa euroa. Globaalien toimitusketjujen haasteet sekä raaka-aineiden ja energian hinnannousu jatkuvat. Vaikka yhtiö on onnistunut lieventämään näitä ongelmia, ovat ne edelleen riski vuoden 2022 taloudelliselle kehitykselle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös